През изминалия месец освен зрелището „То“ се появи и един филм, който остана в страни от хорското внимание! „Американски убиец“ дебютира в най-неправилния възможен уикенд- следващ началото на новата учебна година в България и получи вяла, да не кажа НИКАКВА рекламна кампания от своя разпространител за страната- Лента. Като добавим към това и изключително погрешно избраното заглавие „Американски убиец“ е прокълнат на НЕУСПЕХ в родните кина. Какво НЕ ни бе казано, за да се настроим подобаващо за този филм, който имаше толкова много любопитни елементи около себе си.

Филмът е по роман. По поредица от романи. Издадени са до момента 16 книги, като „Американски убиец“ е 11-та поред, но хронологично това е началото на историята на Мич Рап. Както подробно ви разказахме в голямото интервю на звездата Дилън О’Брайън за филма (тук, тук и тук), филмът е заснет едва 6 месеца след фаталния инцидент на главния актьор от снимачната площадка на „Лабиринтът: Последният кандидат“, където момчето едва не загина, но получи лицеви травми и разкъсвания, както и много други наранявания. Имайки това предвид и показаното от актьора във филма- УАУ! Истински адмирации на рехабилитатори, треньори, вътрешната и външната сила на това момче!

„Американски убиец“ е заглавие, което НЯМАШ право да оставиш за родния пазар. То съдържа и двете думи, които родния зрител мрази и 100% го отблъскват, при решението му дали да гледа даден филм- АМЕРИКАНСКИ, в съзнанието на родния зрител стои идеята, че американския патриотизъм ТРЯБВА да се хули и мрази и да не се насърчават, гледат, харесват американски филми (след което отиваме и гледаме поредния Трансформърс), както и УБИЕЦ. Омръзнало ни е да гледаме филми за убийци. Просто ни е. Самата дума е изтъркана. Това, което тя носи със себе си е пошлост, повтаряно, дъвкано, слабо, нещо от 90-те години на миналия век, нещо което КАТЕГОРИЧНО не искам да гледам сега!

Но малкото хора престрашили се да подминат погрешното заглавие и „непознатото“, което витае около този филм, ще излязат от залите шокирани!

Историята в резюме:

Мич е около 30-те, а вече е загубил родителите си в катастрофа и годеницата си в терористичен акт. Търсейки възмездие той е привлечен от Зам. шефа на ЦРУ, за да бъде обучен за тайни операции. Странни атаки срещу военни и цивилни ще го отведат в Средния Изток, където ще се изправи срещу призрачен агент, който иска да започне война в региона.

„Американски убиец“ е най-доброто, което киното ни е давало от времето на първата трилогия за „Борн“. Това не е филм за убиец. Това е филм за агент. Много различен от Борн. Много различен от Бонд. И много различен от трите Хикса. След като сме гледали Дилън, в ролята на хлапето от „Лабиринтът: Невъзможно бягство“ и „Лабиринтът: В обгорени земи“, нагласите ни са, че е НЕВЪЗМОЖНО да си представим ТОВА хлапе в ролята на агент, работещ за разузнаването, или иначе казано… Американски Убиец. Хлапето ще ви откъсне главата. То се е превърнало в човек, на прехода между тийнейджър и зрял мъж или точно в онези на ръба 25 годишни мъже, какъвто е и самият Мич Рап. Той е заявкнал, пуснал е брада. Стегнал е тялото си и сякаш тотално се е възстановил от онзи ужас, преживян едва няколко месеца по-рано. 

Историята е СТРАХОТНА! Началната сцена на плажа ще ви вцепени със своя натурализъм, бруталност и фактът, че не ви спестява НИЩО! Не случайно този филм се прожектира със забрана за лица под 16г. в родните екрани. Той е брутален. МНОГО. Показва всеки куршум, всеки прорез, всяка смърт, всеки отнесен череп и то без да се свени в това. Официалния синопсис на филма (по-горе) е доста различен от това,което ще остане в главата ви след финала на прожекцията.

Шива Негар (с корени от Иран, Турция и Канада) в ролята на Аника е истинска находка. Обратът, който нейната героиня носи е толкова непредсказуем и неочакван, че освен заклетите фенове на трилъра и омотаните сценарии, едва ли някой друг ще го разпознае. Актрисата внася страхотна, екзотична нишка в екипа и показва една силна, красива и безкомпромисна героиня.

Майкъл Кийтън е достолепен, ПРАВИЛЕН избор, но пресилен на моменти. Той заковава вниманието с решителност и суровост, но периодично се улавях, как ми лази по нервите и „ТЕ ТАКЪВ ЧОВЕК БАШ, Е НЕМА! „.

Тайлър Кич бе позачезнал след планетарното фиаско, наречено „Джон Картър: Между два свята“, но неговият злодей тук е удар в десетката. Обучен. Уверен. Решителен. Знаещ. Всичко, което неговият герой ТРЯБВА да бъде. 

Историята ни пренася през няколко точки от земното кълбо, много далеч една то друга. Различни, екзотични, впечатляващи и всяка със своите особености, народ, тесни улици и възможности за зрелище и екшън.

„Американски убиец“ е истинска находка и онези от вас, които решат да му дадат шанс ЩЕ СЕ влюбят в това, което са видели. А вече ако знаете и това, което ви споделихме за филма и актьора в началото на публикацията, със сигурност ще обикнете всяка минута, прекарана в кино салона.

„Американски убиец“ е в кино салоните в цялата страна на 2D! Разпространява ЛЕНТА!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 68 = 75