Анабел 3- рецензияАнабел 3 е вече в кино салоните от вчера. Светът на „Заклинанието“ с двете части на съответното заглавие, двете части на Анабел и Монахинята се превърне в съвременния еталон за качествен хорър. Джеймс Уан (подписал се и под класиката Убийствен пъзел) след това обаче продължи с първата грешна стъпка „Проклятието на палчещата жена“, която деликатно бе вплетена във същата тази вселена. Сега дойде ред и на следващата абсолютно погрешна стъпка- „Анабел 3„. Въпреки зрелищния трейлър и високите очаквания, филмът е доста по-….. различен. Представяме ви Анабел 3- рецензия от нашия автор Димитър Кръстев. Историята в резюме:

Филмът ще се фокусира върху демоничната кукла, която вече е в ръцете на разследващите паранормални явления Ед и Лорейн Уорън. Микена Грейс ще изиграе ролята на Джуди Уорън, дъщеря им. Тя , заедно с двете и по-малки сестри ще попаднат в полезрението на куклата, веднага щом тя бъде внесена в дома им в статята с артефактите.

Реализацията

Анабел 3- рецензияСлучващото се и реализацията за съжаление са изтъкани от клишета. Въпреки традиционния почерк на Уан, клишетата всъщност убиват усещането.

Анабел 3- рецензия на филма НЕ може да не включва коментари за онези моменти, които ще нкарат гърба ни да настръхне. Да стряскащите моменти са представени ей така… просто никак. Без подготовка, без напрягане. Просто вдигаш одеалото и Анабел е там. Просто завиваш детето и откриваш, че до него спи грозната кукла. Толкова е просто.

Филмът всъщност има добри попадения. Всички сцени с майката и бащата Лорейн са добри. Много. Добавяйки към тях страховтата стая с артефактите, сцената с Анабел в леглото (която видяхме още на трейлъра) нещата изглеждат и звучат чудесно.

Анабел 3- рецензия и на кастинг решенията

Всичко се проваля, когато виждам за първи път главната героиня- детегледачката. Момичето изглежда прекрасно- млада, красива, руса, секси. Точно, както изглеждаха кифлите в слашър хорърите през 90-те, че и преди това. Във всеки един момент, в който тя е на екран волно или неволно извиквам в съзнанието си „Знам какво направи миналото лято“ и „Писък“. Точно толкова безумно е това кастинг решение.

Приятелката и Даниела е една идея по-притъпена от към красота и сексапил, но за сметка на това е напомпана с онова чувство на пълен тъпизъм… присъщо за същите филми. Тя е онази млада, невинна, смела… все ровеща там, където не трябва и навличаща неприятности на себе си и околните. Прекрачваща бариерата. Въпреки предупрежденията, въпреки забраните… тя просто прави каквото реши. Както всички кифли в гореспоменатите филми….

Анабел 3- рецензияДетето на семейство Уорън е добро попадение. Младата актриса всъщност приковава вниманието и въплащава в себе си цялата невинност на крехката си възраст. Точно толкова неугледна е, колкото подобава на дете на семейството. Но същевременно е точно толкова запознато с демонологията на мама и тате, с похватите и методите им.

Куклата

Анабел тук плаши много по-малко. Да тя има своите моменти, които всъщност са най-простите, като това да се наклони напред и да чукне с главата си вратата на стъклената „клетка“, в която е поставена, да се покаже под одеалото на дъщеричката Лорейн. Все неща, които за съжаление СМЕ видело още в трейлъра. От там насатне има представяне на нови духове, нова митология и отваряне на врати за още продължения. Кой от кого по-налудничави и някак „идващи в повече вече“.

Фокусът от Анабел отсъстваше. Филмът е много различен и от първия и от втория от поредицата. Завръщането на сем. Лорейн е чудесно, но само по себе си то не успява да спаси потъващата реализация.

Равносметката

Анабел 3- рецензия

След прожекцията остава въпроса- имаше ли нужда от този филм? С какво той допринесе за историята, митологията на Анабел, вселената? Или просто бе поредния пълнеж в света на „Заклинанието“? Отговора на последния въпрос е да и от там насетне извода е един. „Анабел 3“ е филм, който спокойно можете да пропуснате. Филм, който може и да ви уплаши тук-там, но със сигурност ще бъде от онзи, първосигналния страх, който вече всички мразим. Абсолютна тишина и внезапно- БАУ!!!

Анабел 3“ е вече в кино салоните в цялата страна. Разпространява Александра Филмс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here