Българският свръхестествен  трилър

АНОТАЦИЯ

            Свръхестествената атмосфера е фон, върху който едно 7-годишно дете не живее пълноценно и не може да намери място в разкъсвания от насилие свят. Той не вярва, че ще му бъде по-лесно, ако превъзмогне страха си от хората.

              Загрижени за социализирането на сина си, за което и психолозите не успяват да му помогнат, родителите му трябва да пазят и себе си, а и него от нова тревога –  от паранормалната активност, която не ги оставя на мира. Но вероятно както синът им няма представа какъв би бил животът му, ако преодолее антропофобията си,  така и те не разбират с каква цел е всичко това,  което им се случва. Притеснението им навлиза в друго измерение, когато виждат, че той се затваря още повече за околния свят, а се отваря все повече за другия…., необяснимия.

         Въпросът не е дали апартаментът е достатъчно защитен…, а какво може да предпази и него, и хората…

 

ИЗКАЗВАНИЯ

                           „Романът „Апартаментът” се издига над националните граници.  Няма битовизми и носталгия по миналото, от каквито все още страда съвременната ни литература. Книгата е мрачна, с блещукащи светлини на надежда, а стилът е гладък и изчистен. Прекрасно четиво! ”

                Доц. Роман Хаджикосев – университетски преподавател по Западноевропейска литература

 

                „Апартаментът” е наситен с доста силни психологически моменти, в които нещото въздейства върху съзнанието на някого. Роман, чиито напълно неочакван финал ни кара да се замислим върху това, че няма нищо случайно в живота.Много място е отделено на междуличностните отношения, които правят този роман потресаващ. Роман, в който няма нищо излишно и прекалено. Всяка една дума докосва сетивата ни. А епизодите са толкова реалистични и натурални, сякаш добиваме усещането, че не четем роман, а сме вътре в него.

            Красимира Кацарска – член на СБП, литературен критик, рецензент и автор на множество литературни статии, анализи и книги.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5