Издателство „Авиана“ представя „Арктур и Великата книга“ от Славена Бозовайска 

Водени от желанието си за едно по-добро и чисто съществуване, главните герои Мария и Таня търсят Великата книга, преживявайки редица приключения. Чрез художествените описания на авторката се потапяме в прелестите на едни от най-мистериозните кътчета на страната ни – Мадарските скали, Родопите и Рила планина, всяко със своите легенди, тайни и послания.

„Любовта не признава разстояния, граници, правила, норми… Тя е свободна и обичаща… Даваща, но не искаща. Без очаквания и излишни терзания. Лети из време-пространството и изменя относителните му проекции.”

„С всяка стъпка светлината ставаше все по-силна и по-силна. Също както преди дни на поляната пред нашата къща, когато наблюдавах как полумракът палеше една по една звездите, докато накрая слят с черната тъма, обрисува светлия таван на нощта. И докато напредвахме, звукът ставаше все по-отчетлив. Да. Вече можех да го различа. Това беше нежна мелодия от арфа. Толкова мека, че ме унасяше далеч, далеч. От пещерата излязохме на малка поляна. Не можех да повярвам на очите си. Такава красота не се виждаше всеки ден. Тревата беше зелена, небето яркосиньо. И от там кротко ме гледаше слънцето и пръскаше лъчите си, сякаш искаше да каже: „Добре дошли”, а вляво от него се мъдреше величествената Луна…“

Славена Бозовайска е родена през 1978 г. в Шумен. „Арктур и Великата книга“ е първият й роман в стил „магически реализъм“.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

28 + = 36