Премиера в България: 25.03.2016г.
Световна премиера: 25.03.2016г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Фентъзи
Продължителност: 151 минути
Формат: 3D/IMAX 3D/4DX/Luxe/D-Box
Сценарист: Зак Снайдер, Дейвид С. Гойер
Режисьор: Зак Снайдер
В ролите: Хенри Кавил, Бен Афлек, Гал Гадо, Джеси Айзенбърг, Джеръми Айрънс, Джейсън Момоа, Ейми Адамс, Даян Лейн, Лорънс Фишбърн, Холи Хънтър, Рей Фишър
Разпространител: Александра филмс / Warner Bros. Pictures

Страхувайки се от възможността действията на богоподобен супер герой да останат ненаблюдавани, личният черен рицар на Готам се изправя срещу спасителя на Метрополитън, докато сюжета се бори с това, от какъв супер герой в същност се нуждае. И докато Батман и Супермен воюват, нова заплаха се въздига поставяйки човечеството в по-голяма опасност от всеки друг път.

 

 

• Бен Афлек започва усилено тренировки по два часа дневно, през ден, веднага след като е избран да изпълни ролята на Батман.

• И Бен Афлек (Брус Уейн / Батман) и Даян Лейн (Марта Кент), участват във филма ”Холивудленд”, където Афлек се превъплътява в Джордж Рийвс, най-известният актьор, изпълнил ролята на Супермен до ден днешен.

• Това е вторият филм за супер герои в които Бен Афлек играе главна роля. Първият супер герой в който се превъплъти, беше Мат Мърдок/Дяволът на доброто във филма ”Daredevil / Дявол на доброто”. Подобно на Батман, персонажът от филма е майстор на бойните изкуства и води борба с престъпността заради смъртта на член от семейството.

• Джош Бролин, Райън Гослинг, Матю Гуд, Ричард Армитидж, Макс Мартини, Арми Хамър и Дженсън Екълс бяха считани, че могат да изпълнят ролята на Батман в продължението, преди Бен Афлек да бъде официално избран.