Екшън-трилърът трябваше да има своята световна премиера по време на филмовия фестивал в Трайбека през Април 2020г. Той бе отложен, за това дебютът бе едновременно за наемане от вкъщи, по дигиталните платформи и по малкото авто-кина в САЩ на 05.06.2020г.

Беки е тийнейджърка, която трябва да брани семейството и близките си от група избягали затворници , въоръжени до зъби!

Колкото и клиширано да звучи тази история, филмът всъщност ще разчекне ченетата ви със своите бойни сцени!

Историята е изключително пошла. Дъвкана,предъвквана, плюта и пак дъвкана. Някак си обаче насред пандемията и спрялата кино индустрия май попроменихме изключително високите си очаквания и по-скромни филми, като „Extraction“ и „Беки“, ни карат да се чувстваме така, както през 2019г. ни караше да се чувстваме „Отмъстителите: Краят“.  Да се върнем на историята…

Беки е зла. Личи и на физиономията. Личи и в поведението. Личи и в отношението. Беки е момиче, което ако беше дете на, който и да е родител, щеше да яде шамари през час! Обаче за целите на този филм, тя е съвършена. Актрисата заслужава искрени аплодисменти!

Кевин Джеймс, който помним от „Обявявам ви за законни Чък и Лари“ е неузнаваем в ролята на серийния убиец, избягал от затвора. Партньорът му наподобява корав руснак, но с перфектния му английски, усещането се губи. Всички останали герои бледнеят и са лесно забравими. Освен боксерите. Диего и женската са неразривна част от историята, като те се включват и в най-емоционалните и напрегнати екшън епизоди.

Нищо обаче няма значение тук, ако не бяха бойните сцени. Още първата бойна сцена , в която Беки използва един ключ срещу героя на Кевин Джеймс, нещата моментално излизат извън контрол и си даваме сметка, каква ужасия ни очаква.

Следват сцена с око, ножица и нож, които ще свият червата ви на 100. „Атрибутите“, които Беки използва за убийството на първия злодей са последното, което би ви хрумнало! Всяко следващо убийство е по-зло, по-яростно и Беки втрещява със своята злоба и ярост. Та все пак тя е момиченце, тя е просто дете. Тя не е Подпалвачката. Тя не е и Кери. Беки е многократно по-лоша и от двете взети заедно.

Злобата при сцената с моторницата и сцената с мотора-тракторче ще ви накарат да залегнете и да очаквате най-лошото!

Развръзката на финала отново ще ви накара да погледнете на хлапето с други очи и да си спомните- да! Тя е просто дете. И те си го заслужаваха!

„Беки“ е изключително свежо попълнение за търсачите на силни усещания , в тези постни от към зрелищни филми времена. Не търсете история, не търсете дълбочина. Просто се забавлявайте. И се оставете на яростта на Беки. Тя… ще ви счупи главите!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here