35г. след оригиналния филм „Блейд Рънър 2049“ се завръща за да ни покаже,че този визуален свят на хора и… нещо друго… е по-дълбок, по значим и по…. 3D?

Нашата кино рецензия на филма предстои, но тук за пореден път се фокусираме върху 3D качествата или дефектите на филма. Дали да изберете да дадете допълнителни пари за триизмерна прожекция или да си ги спестите, гледайки филма на 2D? Ние сме тук за да съветваме, в случай, че може да избирате разбира се.

Филмът се възползва от всички преимущества на 3D-то и го използва във всеки възможен аспект, вписвайки се чудесно в необходимостта да бъде показан по този начин. Лично операторът на филма е съблюдавал и ръководел неговото 3D конвертиране и всичките тези грижи и усилия прозират в крайния резултат. А стигне ли се до екшън епизодите, буквално не съществува нещо, което екипа да НЕ запраща отвъд границите на екрана- Експлозии, парчета, пистолети,дори героите изпъкват обичайните си контури. Разстоянията между тях и околните пространства са брилянтно разграничени и съчетано с изключителната дълбочина на откритите пространства, създават усещането за изключително умело ръководене на образите, пространствата и тяхната дълбочина. И въпреки всичко има една силна стъпка назад- това е яркостта. Голяма част от филма се случва на тъмно, вечер, нощем…. Съчетано с тъмните лещи на 3D очилата, това води до отнемане на няколко нюанса от цветната палитра на филма.

„Блейд Рънър 2049“ е филм, който КАТЕГОРИЧНО трябва да гледате на 3D.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 5 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 5от 5 точки
Яркост на екрана 3 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here