Премиера в България: 19.07.2013г.
Световна премиера: 14.06.2013г.
Жанр: Биографичен, Криминален, Драма
Продължителност: 90 минути
Формат: 2D
Сценарист: София Копола
Режисьор: София Копола
В ролите: Ема Уотсън, Лесли Ман, Таиса Фармига, Ерин Даниелс, Израел Брусард, Нина Сиемазко, Кейти Чанг, Майка Монро, Гевин Росдейл, Стейси Едуардс, Клеър Джулиън, Джорджия Рок
Разпространител: Форум Филм България / American Zoetrope

В обсебения от идеята за слава свят на Лос Анджелис група тинейджъри ни повеждат на вълнуващ и тревожен низ от престъпления сред хълмовете на Холивуд. В приключенията си, основаващи се на истински събития, юношите, обсебени от бляскавия живот на знаменитостите следят своите мишени онлайн и открадват луксозни вещи на стойност повече от 3 милиона от домовете им. Сред жертвите им са Парис Хилтън, Орландо Блум и Рейчъл Билсън, а бандата става известна в медиите като “Блинг Ринг“ (“Кръгът Блясък“).

В “Блясък“ носителката на “Оскар“ София Копола ни въвежда в света на тези юноши, в който тяхната наивност и възбуда са подсилени от днешната култура, въздигаща в култ известността, лукса и марките. Членовете на “Кръгът Блясък“ ни запознават с изкушения, на които трудно би устоял кой да е тинейджър. И онова, което е започнало като младежко забавление, излиза от контрол и ни разкрива отрезвяваща гледка на съвременната ни култура.

В актьорския екип са Ема Уотсън, Лесли Ман, Таиса Фармига, Клеър Джулиън, Израел Брусард, Кейти Чанг, Джорджия Рок и Гавин Росдейл. Сценарист и режисьор е София Копола.

Копола е също така и продуцент заедно с Роман Копола и Юри Хенли. Изпълнителни продуценти на филма са Майкъл Зейкин и Франсис Форд Копола за компанията Америкън Зоитроуп, заедно с Фред Рус и Пол Расам. Емилио Диес Барозо и Дарлийн Каамано Локет също са изпълнителни продуценти от страна на Нала Филмс. С Копола отново работят художникът по костюмите Стейси Батат, художникът на продукция Ан Рос, монтажистът Кара Флак и операторът Харис Савидис.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here