Вижте кой спечели копие на романа от Месец на книгата 2: Филмови адаптации, ТОЧНО ТУК

„ЕГМОНТ БЪЛГАРИЯ“ представя „БУНТОВНИЦИ“

Един избор може да те промени… но и да те унищожи. Всеки избор носи своите последствия. Какви са те за Трис Прайър, читателите ще научат от дългоочакваното продължение на бестселъра „Дивергенти” на Вероника Рот.
Вторият роман в трилогията – „Бунтовници”, ще може да се открие в книжарниците у нас от 9 октомври 2012 година.

Светът, съграден от руините след опустошителна война, за пореден път е на прага на катастрофа. Петте касти са раздирани от непреодолими противоречия. Аскети, Прями, Безстрашни, Миротворци, Ерудити… всички те застават едни срещу други… вече нищо не е сигурно. Освен едно: каквото и да предприемеш – действаш, защото такъв е твоят избор.

Изминали са три ден, откакто Ерудитите и Безстрашните избиват безброй Аскети. Три дни, откакто родителите на Трис Прайър умират, самата тя застрелва приятеля си Уил, а огромната скръб и вина я карат да се затвори в себе си. Трис и Тобиас бягат с оцелелите Аскети при Миротворците, но и там не намират сигурност. Избухналата идеологическа война се разраства и заплашва да ги застигне и сред членовете на най-миролюбивата каста.
Преобразена след досега взетите решения, Трис за пореден път трябва да избира къде принадлежи – дори ако това означава, че ще се изправи срещу тези, които обича най-много. И отново само тя е в състояние да предотврати катастрофата. Но първо трябва окончателно да приеме, че е Дивергент, без и да подозира къде ще я отведе това. А една огромна тайна е напът да преобърне целия свят…
„Бунтовници”, дългоочакваното продължение на „Дивергенти” на Вероника Рот, отвежда читателите на едно наситено с невероятен екшън и екстремни усещания пътешествие, не по-малко въздействащо от предшественика си. Изпълнена със сърцераздирателни обрати, романтични моменти и могъщи прозрения за човешката природа, книгата ще допадне на читатели от всички възрасти.
Романът предизвика голям отзвук сред читателите в САЩ още преди излизането си на книжния пазар в началото на май тази година. Месец преди публикуването му, авторката обеща на феновете, че ще сподели с тях онлайн специална допълнителна глава от „Дивергенти”, написана от гледната точка на Фор (Тобиас). Условието? – предварителните поръчки на „Бунтовници” трябваше да минат 35 хиляди копия. Две седмици след старта на кампанията почитателите на Вероника от цял свят вече имаха възможност да прочетат т.нар. глава „Освободи Фор”. Не може да пропуснем и факта, че „Бунтовници” заедно с „Дивергенти” седмици наред оглавяват класацията за бестселъри на „Ню Йорк Таймс”.
Но не само читателите са във възторг от книгите на писателката. „Рот определено знае как да пише. Любовната история, заплетеният сюжет и незабравимата обстановка са в абсолютен синхрон в романа, който ще опияни феновете на първата книга”, смятат от „Пъблишърс Уикли”. Според „Киркус Ревю”: „В пристрастяващото продължение на „Дивергенти” постапокалиптичният Чикаго се разпада в гражданска война. Читателите няма да могат да се отделят от книгата.”
Успехът на „Бунтовници” е и причината от Summit, компанията, закупила правата за филмирането, да стартират работата по екранизацията доста по-рано от предвиденото –първият филм ще се появи по кината през март 2014 година!
Вероника Рот завършва творческо писане в университета „Нортуестърн”. Печели световна слава с романа „Дивергенти”, определен за „Най-добра книга на 2011” в класациите на Publishers Weekly и Amazon и „Любима книга на 2011” и „Най-добра фентъзи и научно-фантастична книга за 2011” в Goodreads. Понастоящем писателката живее в Чикаго със съпруга си и работи над третия роман в поредицата, за който се шегува, че ще кръсти Detergent (в превод: средство за почистване). Повече информация може да откриете на veronicarothbooks.blogspot.com.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here