Само 300 специални госта у нас имаха възможност да гледат на голям екран премиерния епизод от финалния сезон на най-популярния сериал на HBO – “Игра на тронове“ в деня на излизането му – 15 април. Тръпката от очакването на първите 54 минути от началото на края бе подсилена от зимната атмосферата на премиерната вечер с уиски White Walker by Johnnie Walker, а гостите минаха по син килим.

„Игра на тронове“ промени индустрията и това е безспорен факт. Шестте епизода от финала се доближават до самостоятелни игрални филми и надскачат понятието за сериал. Екипът е вдигнал летвата още по-високо и това, което ще видим е наистина впечатляващо – и като история, и като обрати, и като сценични ефекти. Лично аз не знам дали в скоро време друга продукция може да повтори същата магия.“, сподели след премиерата Димитър Нойков, управител на HBO България.

Само в Щатите премиерният епизод надхвърли 17.4 млн. гледания в първите 24 часа от излъчването си, а световните данни все още се очакват. Дори и само тази цифра маркира най-голямата стрийминг вечер в историята на HBO до момента. Очакванията са високи, а вложението от 90 милиона щатски долара за шестте серии на финала на сагата са предпоставка за събитие в индустрията.

Припомняме, че „Игра на тронове“ ще се излъчи в 6 поредни понеделника с финал на 20 май, като последните два епизода са с дължина по 80 минути. Всяка поредна серия ще е достъпна в HBO GO от 4:00 сутринта, a вечерната телевизионна премера ще се излъчи от 21:00 часа по HBO.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 3 = 1