“Бягащото момиче“ безспорно е най-забавният роман на годината, който и леко ще ви просълзи! Чете се буквално на един дъх от самото начало до последната страница!

Тя е една от най-добрите авторки на дамски романи.

Тя е най-младата жена, заемала длъжност главен редактор на голям всекидневник във Великобритания.

Тя е забавна и симпатична, а книгите й карат хората да се смеят на глас.

Тя пише за любовта, брака и взаимоотношенията между хората, а героините й преследват мечтите си докрай.

 Тя е Джейн Костело и е една от най-харесваните  писателки на дамски романи в България.

 След големия успех на издадените й в България книги – „Шаферки“ и „Почти женени“, през месец май 2011 година по покана на ИК „Хермес“ Джейн Костело  посети страната ни. Поводът беше премиери на третия й роман – „Нежененият ми приятел“, която се състояха в София и Пловдив.

Гостуването на младата английска писателка  предизвика сериозен медиен и читателски интерес.  По време на престоя си в България Костело даде  интервюта за водещи ежедневници, телевизии и списания и се срещна с многобройните си почитатели.

За романа „Бягащото момиче“:

Двадесет и осем годишната Аби Роджърс е спазвала диети и преди – хапвайки само по една кифличка на закуска вместо обичайните две. Но стресът от ръководенето на просперираща фирма за уебдизайн се отразява пагубно на талията й.

Най-добрата й приятелка Джес я насърчава да се запише в джогинг клуб, за да влезе във форма. Привлекателният инструктор Оливър е допълнителен стимул за Аби, чийто личен живот е пълна скука.

За нещастие, първата тренировка се оказва провал. От нелепия розов спортен екип на Аби до факта, че тялото й отказва да й се подчинява. Боли я ужасно при всяко движение. Тя се заклева кракът й повече да не стъпи в спортен клуб, но компанията на Оливър и физическото натоварване й липсват.

Младата й колежка Хайди й съобщава страшната новина, че страда от множествена склероза. Разкъсвана между чувствата си към инструктора, красивия спринтьор Том и новооткритото удоволствие от бягането, Аби полага усилия да възвърне формата си. И да помогне на Хайди в борбата с коварната болест, която ще промени живота им завинаги.

Откъс:

 * * *

Глава 6

 Държах да отбележа, че нямах ремарке. Съвсем не. В сравнение с някои хора романтичното ми минало бе много порядъчно. Или пък може би бях гледала твърде често токшоуто на Джеръми Кайл.

За човек, щастливо задомен от шест години, Джес имаше неприемливо мнение какво трябва да представлява живота на една жена, която гонеше трийсетте години.

Не можех да отрека, че имах своите възходи и падения, но кой не ги е имал? Бях изживяла сериозни връзки (две) и сърцето ми е било разбито (веднъж). Прекарах и дълъг период на целомъдрие (продължаваше и в момента) и един ваканционен романс (на който се насладих напълно, докато не разбрах за съпругата му). Но до този момент не си бях представяла да остарея с някой от тях, а и особено през изминалата напрегната година търсенето на Господин Подходящ беше последното нещо, което занимаваше ума ми. Резултатът – изтече повече от година, откакто бях преживяла нещо, което донякъде напомняше на романтична връзка. Нямах никаква представа как беше минало толкова дълго време, но се бе случило.

И в нощи като тази, когато не съм на работа и съм отмила всичките проблеми от главата си, след което съм ги заместила с няколко тона лак за коса, болезнено съзнавах, че в живота имаше по-важни неща отпечеленето на клиенти. Като флирта и забавлението, импровизираните вечери навън и множеството безразсъдни разменени погледи.

Може би насоката, в която тръгна вечерта, възвърна апетита ми към социален живот. Не знаех какво бях очаквала от Оливър-чийто-дядо-беше-четвърт-италианец, но не беше следното: един практичен, скромен и невероятно сладък мъж, с толкова ослепителна усмивка, че би могла да захранва националната мрежа по електроснабдяване…….

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here