Искате да запознаете детето с гръцката митология? Да му обясните кои са титаните?

Кои са олимпийците и героите, постигнали безсмъртие?

Книгата „Вечната гръцка митология” на „Нешънъл Джеографик” от издателство „Егмонт България” (вече на книжния пазар) ще ви предложи тези отговори по един невероятно увлекателен и достъпен начин. Тя събира 25 истории на най-прочутите древногръцки богове – от изначалните божества, сътворили света, до завистливите богини, за които красотата е най-важното.

Класическите предания за богове и богини като Зевс, Афродита, Аполон и Атина и герои и чудовища като Херакъл, Персей и Медуза се събуждат за нов живот в красивото издание. Пресъздадени в приказно-лиричен стил от авторката Дона Джо Наполи и впечатляващите илюстрации на художничката Кристина Балит, те със сигурност ще заинтригуват и пленят детското въображение.

На страниците му малките читателите ще открият още „родословно дърво” на основните гръцки божества, карта на Древна Гърция, сравнение между имената на боговете в гръцката и римската митологии и богати илюстрации, които проследяват историята на света от неговото създаване до легендарната Троянска война.

Едно е сигурно – „Вечната гръцка митология” е книга, която ще остави в читателите, малки и големи, желание да не излизат от лабиринта на приказките. И несъмнено ще се превърне в съкровище на семейната библиотека

За авторите:

Дона Джо Наполи

е популярен автор на детски книги в САЩ. Тя е бакалавър по математика и магистър по романски езици и литература на университета „Харвард”. Носител е на редица литературни награди за своите сборници с поезия, романи и кратки разкази за деца. Сред отличените й книга са Stones in Water и Alligator Bayou. Живее във Филаделфия, Пенсилвания.

Кристина Балит

е създала илюстрациите на множество детски книги, сред които Atlantis и Escape from Pompeii. Преди да се отдаде на призванието си, художничката завършва Гимназията по изкуства в Челси и следва в Кралския колеж по изкуства в Лондон. Живее в Кент, Великобриатания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here