Зад кулисите на българският филм Случаят Кюри  с композиторът

През месец май, родните кина тръгва очарователния български, детски филм „Случаят Кюри„. Неговото позитивно отношение към науката прозира още от първия трейлър. Филмът е дело на реж. Андрей Хадживасилев. Представяме ви едно специално видео зад кулисите на  Случаят Кюри. В него композиторът Георги Стрезов ни разкрива много и прекрасни елементи от работата по филма. Вижте специалното зад кулисите на българският филм Случаят Кюри, в дъното на публикацията.

Случаят Кюри“ дебютира в избрани кина в цялата страна от 12.05.2018г. Разпространява Incoms Project / Revive Vision.

Историята

След не малко отсъствие на детски заглавия в родното кино през изминалите години, с радост ви представяме българския детски игрален филм „Случаят Кюри”. Това е най-новият проект на режисьора Андрей Хадживасилев. Филмът е подкрепен от „Национален филмов център”, а негов продуцент е Пламен Йорданов. Авторският сценарий е на Сабина Иванова и Пламена Велковски, с помощта на Кирил Орлов, Анна Дамянова и Вени Петрова. Лентата е реализирана от дългогодишния творчески колектив на режисьора Андрей Хадживасилев – оператора Божидар Симеонов, художник-сценографа Христина Дякова и композитора Георги Стрезов.

… а пък Тони….

Тони е ученолюбив, запален по науката и мечтае един ден да стане велик учен. Детската му стая наподобява лаборатория, а опитната си мишка е кръстил неслучайно на откривателката на радиацията – Мария Кюри. Въпреки че е само на 8 години, Тони ще се яви на Националния фестивал на науката със свой експеримент.
Неговата съседка Рая, също на 8 години, учи в балетното училище и вместо ученолюбива, е по-скоро палава и пакостлива. Тя често пречи на Тони да се концентрира и да провежда своите научни опити, а също така дружи и с училищния побойник Стефан от по-горния клас. Рая иска да помогне на Стефан да изкара контролното по математика, но Тони отказва да им съдейства, вследствие на което Мария Кюри е отвлечена. За да я получи обратно, Тони трябва да се изправи пред нови предизвикателства. Балетната постановка на училището е провалена с гръм и трясък, но за сметка на едно ново приятелство.

Любопитни детайли за самата гала премиера, научете от тук!

</center<

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

78 − = 75