Последното пътуване на викингите
От понеделник, 5 октомври, до четвъртък, 8 октомври, в 23:00 ч.
Маратон: 24 октомври от 9:55 и 25 октомври от 15:50.

Вижте живота на викингите във време на големи промени в обществото и околната среда, които ги принуждават да напуснат Скандинавия и ги повеждат на пътуване чак до Франция.
Културната интеграция и християнството във Франция им повлияват и отреждат на викингите важна роля в превръщането на Европа в това, което е днес.

Пътуваме назад във времето до началото на епохата на викингите, фокусирайки се върху скандинавците, които стават нормани и в крайна сметка отиват в Англия да заемат английския престол.
Изследваме събитие, което често е определяно като края на епохата на викингите – битката при Хейстингс през 1066 г.

Операция „Златна треска“
Започва на 11 октомври, всяка неделя в 22:00 ч.

Дан Сноу и екипът му пресъздават историческия маршрут на златотърсачите от 19-ти век, които изминават пътя от крайбрежието на Аляска до златните полета на Клондайк от 965 км на север.

Към него се присъединяват полярният изследовател Фелисити Астън и лекарят -експерт по отдалечени територии Кевин Фонг.

Заедно те ще извървят стъпките на последната голяма златна треска – световно събитие, пълно с епични приключения, опасности и героични истории, вдъхновило създаването на множество компютърни игри и филми.

Златното съкровище на потъналия кораб
Неделя, 4 октомври, в 20:45 ч.

На 26 октомври 1859 г. в последния етап от пътуването му от Мелбърн до Ливърпул, кораб е разбит от една от най-ужасните бури в историята на Великобритания.

497 човека се давят, не оцеляват никакви жени или деца, броят на жертвите е потресаващ, но това се отнася и за загубата на злато на стойност 130 милиона долара, открито в Австралия и превозвано на борда. Част от това съкровище все още се намира на дъното на морето. Световният шампион по златотърсачество Винс Търкетъл е на мисия да възстанови изгубеното съкровище и да открие кой го е притежавал.

Разгадани мистерии
Започва от понеделник, 5 октомври, всяка делнична вечер в 20:45 ч.

Разследващата документална поредица задълбава в някои от най-големите неразрешени загадки на Америка, изследвайки новооткрити доказателства и прилагайки нови технологии при възобновяването на всеки случай.
От Зона 51 до съдебните процеси срещу Салемските вещици, всяко разследване се води от Дженифър Маршъл – ветеран от Военноморски сили на САЩ, която се преквалифицира в частен следовател. Тя мобилизира екип, който да се заеме с епохалната задача по разрешаването на тези дългогодишни исторически мистерии.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here