Мистериозния зомби вирус, който завладява вселената на „Живите мъртви“ вече десетилетие, може да бъде излекуван от ключов герой в предстоящия лимитиран сериал „Walking Dead: World Beyond“. Spin-off сериала се случва 10г. след избухването на пандемията и ни запознава с доктор Лео Бенет (Джо Холт). Той е описан, като припознат биохимик и генетик. Той работи за CRM (Civil Republik Military). Целта му е да разработи лек срещу широкоразпространения патоген, който кара току що умрелите да се превръщат в зомбита. Изследванията му вдъхновяват местните в общността му, включително собствените му дъщери Айрис (Алая Роял) и Хоуп (Алекса Мансур). Те казват, че баща им работи по много важна работа и някой ден ВСИЧКИ ще се облагодетелстват от нея.

По време на виртуалния панел от Comic Con 2020г., който сериала даде, самият Джо Холт сподели:

Той е брилянтен. За това ме избраха за ролята, предполагам. Той е постигнал голям напредък по отношение лекуването на вируса. Той отива за да предаде мъдростта си на другите. Лео пътува до друга общност, като се опитва да внедри знанията си и сред тях.

Работата на Бенет го поставя под ръководството на лидера на CRM Елизабет Кублек (Джулия Ормонд). Тя е авторитарна личност, чието поведения я поставя срещу бунтовнически настроената Хоуп. Тези два героя се присъединяват към малка група, която изследва потенциално лекерство. На финала на сезон 1 на „Живите мъртви“ доктор Едвин Дженър (Ноа Емерих) спекулираше, че вируса може да идва от микроб, да е просто вирус, да е паразит, да е някаква гъбична инфекция или дори да е яростта на боговете. В издание 193 на комикса „Живите мъртви“ Робърт Къркман завършва историята БЕЗ да разкрива произхода на зомби апокалипсиса.

В „Walking Dead: World Beyond“ ще видим много от изключително тайнствените CRM- хората зад изчезването на Рик Граймс от сериала. Те ще изиграят ключова роля в предстоящите филми за Рик Граймс и време след отвличането му с хеликоптера.

Във Fear The Walking Dead бе подсказано за първи път, че CRM работят по лек на вируса. Там Алтеа научава, че войниците им са говори да убиват свои, в името на секретността на операцията. Войникът от CRM Изабел от същия епизод описва организацията, като БЪДЕЩЕТО. Тя предупреждава Алтеа да се пази от всеки, облечен в черно, като нея самата. Според Изабел CRM не живеят за себе си или за сега. Те живеят за бъдещето и за построяването на онова, което човечеството някога е имало.

Когато притесненията на Айрис и Хоуп, че баща им е в опасност, се потвърждават… двете напускат безопасната Campus Colony в Омаха, Небраска. Поемат на пътешествие в света отвъд познатото в спасителна мисия, заедно с приятелите си Елтън и Силас.

„Walking Dead : World Beyond“ дебютира на 04.10.2020г. по телевизия AMC.

Източник: ComicBook.Com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here