„Междузвездни войни: Възходът на Скайуокър“ се очаква да затвори премиерния си уикенд между $175 и $205 млн. За сравнение през 2015г. „Силата се пробужда“ финишира на 247.9 млн. дебют, а през 2017г. „Последните джедаи“ затвориха $220 млн. премиерен уикенд. Първоначалните прогнози за финала за сагата на Скайуокър бяха между $185 и $220 млн. Предстоящото прес турне и PR преди старта се очаква да вдигнат тези прогнози.

Световната премиера е на 16.12.2019г. а прес прожекциите се очаква да се случат след това. Буквално ДНИ преди официалната премиера по кината ще можем да очакваме първите реакции, рецензии и думи за филма от уста на уста. Точ но те повлияха доста при „Последните Джедаи“ и за това дебютът му пострада.

STAR WARS: THE RISE OF SKYWALKER
Daisy Ridley as Rey

Единствената силна конкуренция е „Джуманджи: Следващото ниво“. „Последните Джедаи“ и първия филм от поредицата се сблъскаха през 2017г. Това ще се повтори сега отново. Но нека припомним че „Джуманджи“ прибра почти $1 млрд. в световния си боксофис.

Положително влияние се очаква да окаже и добрите отзиви за „The Mandalorian“, който Disney + жъне в момента. Деветият филм е кулминация на сагата, разгръщаща се веве 42г. Отговорността върху раменете на реж. Джей Джей Ейбрамс е огромна.

Източник: MovieWeb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here