Джеймс Камерън обяви, че предстоящите продължения на Аватар няма да включват High Frame Rate.в „Аватар 2“

Амбициозните продължения на Аватар се разработват вече 10г. Снимките вече текат. Причината се корени в технологията, за заснемането на филмите. Всички знаем, че Джеймс Камерън е творец, който прекрачва технологическите граници и изчаква правилния момент, за да заснеме даден филм.в "Аватар 2"

Едно от големите нововъведения, които Камерън създава за продълженията на Аватар, са подводните снимки. Първия филм въведе киното в третото измерение. Какво ли ще направи за продълженията?

High Frame Rate наскоро бе широко застъпен в „Близнакът“ и преди време в „Хобит: Неочаквано пътешествие“. Форматът не бе приет особено радушно, но много вярваха, че Камерън ще го внесе в предстоящите продължения на Аватар. По време на кръгла маса за „Терминатор: Мрачна съдба“, режисьорът разкри мнението си за формата:

Гледал съм откъси от „Близнакът“. Не съм гледал целия филм все още, защото все още съм тук в Нова Зеландия. Любопитно ми е да го гледам. Имам лично мнение за High Frame Rate. Това е специфично решение за специфичен проблем на 3D-то. Има определени кадри, ъгли и начин на снимане, които правят 3D-то разсейващо. За мен този формат е решение за подобен тип кадри. Не го смятам за формат за филм. Но това е лично мое мнение. Зная, че Анг не го вижда по този начин. Не смятам, че High Frame Rate е следващата 70 милиметрова лента или следващото голямо нещо. Смятам че е начин за разрешаване на проблеми при триизмерното прожектиране. Ще го използвам на някои места в продълженията на Аватар. Но те НЯМА да бъдат в High Frame Rate. Любопитно е да видим как ще се получи. в „Аватар 2“

Аватар 2 дебютира на 12.12.2021г. Разпространява за България- Александра Филмс.

Източник: Heroic Hollywood

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

48 − = 44