В навечерието на Хелоуин, Издателска къща „Хермес“ представя                     „В гробницата на мумията“. Книгата е част от поредицата Goosebumps – една от най-продаваните детски серии на всички времена, преведена на 32 езика.

През октомври се състоя и световната премиера на втория филм от бестселъровата поредица.

В „Goosebumps 2: Призрачен Хелоуин“ героите от страховитите и забавни истории на Р. Л. Стайн оживяват в навечерието на Хелоуин и само група деца могат да спасят света от нашествието на чудовищата.

За автора

Р. Л. Стайн казва, че има невероятна професия: „Работата ми е да плаша децата!“. Той споделя, че целта му е да покаже на децата, че може да четат и да се забавляват едновременно.

Р. Л. Стайн започва да пише, когато е на девет години, и досега не е спрял. Първите му книги са хумористични, по-късно започва да създава страшни истории. Големият му успех идва с поредицата Goosebumps, която бързо го превръща в един от най-популярните детски автори. Страховитите и забавни истории са продадени в 400 млн. екземпляра и вписани в „Книгата на рекордите на Гинес“. По серия Goosebumps има и телевизионна адаптация.

За „В гробницата на мумията“

Гейб прекарва коледната ваканция в Египет с вуйчо си Бен, който е известен археолог. Това щеше да е страхотно, ако всезнаещата му братовчедка Сари не ги следваше на всяка крачка. Екипът на вуйчо му изследва Хеопсовата пирамида и открива тунел, който може да ги отведе до гробницата на фараона.

Гейб и Сари придружават Бен във вътрешността на пирамидата, където ги очакват страшни мумии и древни съкровища. Но внезапно момчето разбира, че се е изгубило и от близките му няма и следа. Гейб обаче не е сам. В пирамидата има още някой. Или нещо. Ами ако проклятието на жрицата наистина съществува? Ами ако Гейб се окаже хванат в капан в гробницата на мумията… завинаги?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here