Преди няколко години бе съобщено, че Денис Вилньов се заема с нов проект за Клеопатра. Ако този проект изобщо се материализира, той ще има конкуренция. Официално стана ясно, че режисьорът на „Жената чудо“ Пати Дженингс и звездата Гал Гадот се обединяват за нова версия на „Клеопатра“ за Paramount Pictures.

Сделката за епичната история на египетската кралица на Нил е затворена през уикенда (10-11.10.2020г.) Paramount са спечелили правата на търг, побеждавайки Universal, Warner Bros., Netflix и Apple. Новия сценарий ще бъде написан от Лаета Калогридис, чиито подпис стои под скандалния „Александър“ на Оливър Стоун и наскоро прекратения „Altered Carbon“ на Netflix. Пати Дженингс и Гал Гадот ще се изявят и като продуценти на филма.

Това е първия път, в който ще видим „Клеопатра“ поета от жена. Историята и основно е била разказвана от мъже, а най известната версия е от 1963г. Там режисьор е Джозеф Манкиевиц. В главната роля е Елизабет Тейлър. Филмът печели четири Оскар-а и се превръща в боксофис хит, като същевременно почти довежда 20th Century Fox  до банкрут.

Към проекта през годините са се присъединявали Джеймс Камерън и Дейвид Финчър.

Източник: The Playlist

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

53 − 50 =