В „Говори с мен“ предпазлива жена на средна възраст заминава за Куба и изненадва сама себе си. Любов ли изживява там? Срещата с Куба, страната на контрастите, красотата, бедността и топлотата в отношенията между хората променят нейния светоглед. Когато се връща у дома, тя започва да се бори да доведе кубинския си любим в Норвегия.

„Говори с мен“ е роман за промяната на курса в живота и вземането на смели решения. За връзката на една жена със самата себе си, с миналото ѝ и с властите, към които цял живот е била лоялна. С един любим. И не на последно място – със сина ѝ.

„Ризата му бе с цвят на кръв. Не можех да го изгубя. Това не беше непременно любов. Кое ни привлича, когато изпитваме привличане, кое ни свързва един към друг, когато се привързваме? Надеждата за нов живот. Случва се, когато не сме удовлетворени. Когато нещо ни липсва. Тогава се привличаме, влюбваме се, намираме се и се свързваме, и не искаме да изгубим онова, което ни дава обещание за това, от което имаме нужда – промяната. Имах ли основание да поставям под съмнение неговите неясни чувства повече от своите?“

Вигдис Йорт е най-популярната норвежка писателка, вдъхновение за много жени по света. Със своите над 30 книги, повечето от които бестселъри, тя се налoжи като автор със силен глас в обществения дебат, преди всичко с острия си поглед върху теми от съвремието и проблемите на жените в кариерата и любовта. Нейният стил би могъл да се нарече „ускорен“, защото темпото е високо във всичките й книги, разказвачите са почти без дъх, бързат, сякаш се борят за живота си.

Книгата може да бъде закупена от сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 2