През септември 2020г. „Черната вдовица“ бе един от многото високобюджетни филми, чиято премиера бе изместена за 2021г. поради пандемията. Според много- ходът е правилен. Според един от основните инвеститори в Disney, Дан Лоеб, компанията трябва да пропусне предстоящите кино премиери и филмите да дебютират на стрийминг.

В свое интервю с Variety Лоеб споделя, че филми „на изчакване“, като „Черната вдовица“ веднага ще дадат тласъка на Disney +, който ще ги изправи в пряка конкуренция с Netflix. Този ход определено ще придърпа абонати и ще им докара приходи, особено ако използват Premium достъп стратегията, която вече тестваха при „Мулан“.

Според мен, старите изпълнителни продуценти в компанията не искат да „прескочат върха“ със своите огромни филми. За това местят „Черната вдовица“ и други подобни в 2021г. Не мисля, че те оценяват тласъка, който ще дадат с премиерата на тези филми в модел „с абонамент“. Всички го използват от Microsoft до Amazon. Безценно е.

Netflix имат огромен набор от абонати и за това инвестират в изключително богато съдържание. Това привлича нови и нови абонати. Disney все още не са там. А трябва да отидат там възможно най-бързо. Ако не привлекат критична маса абонати, винаги ще са в неизгодна позиция спрямо Netflix.

Ако това се случи, основния засегнати и предадени ще бъдат веригите кина. Те и без друго вече едва се справят в тези плаващи времена.

Към този момент, „Черната вдовица“ се очаква да се появи по кината (все още) на 07.05.2021г. Това е точно 1г. след оригинално планираната му премиера.  

Източник: ComingSoon

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 12