sincity2Вчера сутрита (20.08.2014Г.) в уютната ВИП зала на КИНО АРЕНА, МЛАДОСТ, се състоя медийната прожекция на ГРАД НА ГРЕХА: ЖЕНА ЗА КОЯТО ДА УБИВАШ. В приятна обстановка и любезна компания, разпространителите на филма от Александра Филмс, посрещнаха журналистите уважили събитието. Премиерата на филма по родните екрани е насрочена за 29.08.2014г.

ГРАД НА ГРЕХА: ЖЕНА ЗА КОЯТО ДА УБИВАШ е различен филм. Странен, неочаквн и различен. Но добър. По всики показатели. Верен на комиксовия си първоисточник, режисьора успява на 100%  да запази стилистиката от първия филм и самия комикс, което прави този толкова различен от всичко, което сме гледали.

_A_Dame_to_Kill_For_4

Историята:

В един град, в който правосъдието трудно надделява и отчаяните искат възмездие, безмилостните убийци се оказват преследвани по петите от защитници на реда и правдата.
Филмът започва с любимия на феновете „Още една съботна вечер”, в момента, в който Марв (Мики Рурк) се озовава в центъра на истинска касапница, в опит да си спомни предходните събития.
„Дълга лоша нощ” разказва за Джони, нахакан млад комарджия (Джоузеф Гордън Левит), който опитва късмета си с най-големия злодей в Син Сити – Сенатор Рорк (Пауърс Бут).
В центъра на спечелилия овации „Жена, за която да убиеш” е Дуайт МакКарти (Джош Бролин), който се изпрaвя за финален сблъсък с жената на мечтите и кошмарите му, Ейва Лорд (Ева Грийн).
„Последният танц на Нанси” проследява Нанси Калахан (Джесика Алба) след самоотверженото самоубийство на Джон Хартиган (Брус Уилис). Обзета от мъка и ярост, тя няма да се спре пред нищо докато не получи възмездие.

Всяка история е красива.Всеки актьор потъва в персонажа си. Всяка сцена е истинско пиршество за сетивата но ИСТИНКОТО бижу на филма е  Ева Грийн с нейната Ейва и централната история- ЖЕНА ЗА КОЯТО ДА УБИВАШ. След множеството забранени реклами, спотове и дори плакат с нейно участие, това да я видиш в пълния и блясък на екран е истинска насладта за окто и душата. Никога не сте виждали актрисата  в подобна роля. Така самоуверена, толкова зла, толкова могъща, прелъстителна, изкушаваща и смъртоносна….

_A_Dame_to_Kill_For_5

Джош Бролин в ролята на нейния ЛЮБИМ е неузнаваем. Актьора изглежда така, сякаш е смъкнал поне 10г. от лицето си и е стегнал тяло и мускули за да ни се покаже в най- добрата възможна форма. Резултатът един млад  и красив мъж, който се оплита в мрежите на една дяволска жена.

Мики Рурк е леко понатежал в ролята на Марв, но героят му е същото кораво, безкомпромисно и лудо копеле, което всики помнят. Джесика Алба  и нейната Нанси, танцувайки с бутилката и пистолета на пилона са достатъчно извратени сами по себе си, за да се впишат идеално в стилистиката на историята и филма. Джоузев Гордън-Левит е нов и може би най- силния сред новите персонажи. Историята за неизчерпаемия му късмет ме накара да помечтая за КОГА ЛИ МЕН ЩЕ МЕ СПОХОДИ??? Но истински диамант отново е садо-мазохистичната Росарио Доусън и нейната бадна от  BAD GIRLS. _A_Dame_to_Kill_For_6

Визуалните ефекти и заигравката с цветната палитра са изумителни. Колко много може да означава един черен цвят или една синя рокля или каквото и да било сред палитрата от бели и черни образи…

Екшънът  е силен, а преследването с коли и сцената  полицейския мотор, направени в типичната за  ГРАД НА ГРЕХА стилистика са достатъчно силни, за да напомпат залата с прилична доза адреналин.

Не е нужно да сте гледали първия филм. Не е нужно  да го помните, ако сте го гледали въпреки всичко. Просто отидете в най- близкия кино салон и се потопете в черно- белия свят на една жена, за която наистина си струва да убиваш.

ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всеки ценител, а и не само!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =