Умри за снимка
Започва от петък, 16 октомври, в 22:00 ч

Дъблин 1880 г.: Фотоапаратите поевтиняват и страната се изпълва с фотографски студиа, но замира практиката на възпоменателната фотография – портретна фотография на наскоро починали хора. Известният възпоменателен фотограф Брок Бленхаргасет се опитва да съживи бизнеса си след инцидент и има нужда от помощта на отчуждената си племенница Нанси Викърс и ентусиазирания си нов помощник Конъл Молой. След бурно начало, служебните им взаимоотношения започват да се развиват, но изглежда нещо по-зловещо се включва в играта на фотографията на смъртници.

Разследванията на детектив Фредерик Ригън в Дъблинския замък предполагат, че убиец може би се възползва от новопоявилия се вкус към друг тип възпоменателна фотография, а именно – снимки на хора в смъртна агония. Броят на труповете се увеличава и Бленхаргасет, Молой и Нанси трябва да попречат на намеренията на убиеца не само да съсипе бизнеса им, но и да ги погуби.

Случаят „Енфийлд“
Започва от събота, 31 октомври, в три вечери, 22:00 ч.

Адаптация на книгата на Гай Лайън Плейфеър „Къщата е обитавана от духове“, смразяващата драматична поредица от три части представя ужасяващи и странни реални събития, които се случват в обикновена къща през 1977 г. В сърцето на историята е Джанет Ходжсън, 11-годишно момиче. Тя е измъчвана от паранормални явления… или поне в това й се иска да повярват всички и особено Морис Грос – изследователят, който се опитва да я защити от странните тъмни сили, надявайки се така да се примири с ненавременната смърт на собствената си дъщеря.

Още любопитна информация за продукциите ви очаква в специалната секция на Viasat World при нас.

Не пропускайте да последвате и Viasat History във фейсбук.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here