Девън Мъри от Хари Потър идва в България специално за Aniventure Comic Con 2019 през септември

Той изигра ролята на Финигън във всичките 8 филма от поредицата за очилатия магьосник. Как е протекъл живота му по време на снимките? Какво се е случило с Девън Мъри от Хари Потър след финала на сагата? Къде е днес? Тези и много други въпроси зададохме специално на Девън Мъри, с любезното съдействие на организаторите на фестивал от Key Events & Communications.Девън Мъри от Хари Потър

Всички фенове ще имат възможност да се срещнат лично с Финигън (Девън Мъри), да получат автограф и да се снимат с него по време на Aniventure Comic Con 2019

CINEBOOM: Как бе избран за ролята на Финигън? Как премина през кастинг процеса?

Девън Мъри: Преди всичко- нямах представа кой е Хари Потър. Имам дислексия. Никога не съм чел книга по собствено желание. Агентът ми се обади и каза, че иска да взема самолета и да отида да ме тестват за роля. Заедно с майка ми отлетяхме за Лондон директно в студиото. Когато дойде моя ред, подминах Дан, Рупърт и Ема и отидох директно при режисьора (Крис Кълъмбъс). Казах му  „Здравей Хари (мислейки си, че той е Хари Потър). Аз съм Девън, приятно ми е да се запознаем“!

CINEBOOM: Къде беше, когато разбра, че си получил ролята? Каква бе първата ти реакция?

Девън Мъри: Около ден-два след кастинга, бе четенето на сценария. Дейвид Хейман каза на майка ми по телефона, че съм получил ролята, но да не ми казва, до деня на четенето. Но мама не успя да запази тайната. Скачахме и крещяхме из целия хотел. Девон Мъри от Хари Потър

CINEBOOM: Като дете по онова време, разбирал ли си колко голямо приключение ти предстои? Разбирал ли си в какво се забъркваш? Какви бяха надеждите ти за поредицата тогава?

Девън Мъри: Не. Не мисля, че много от нас са вярвали за успех, дори на половината на крайния. Но после започнахме да получаваме фенски мейли, да се снимат с нас навсякъде. Това ни накара да осъзнаем, колко голямо нещо е това всъщност. След това дойде първата премиера. От момента, в който стъпих на червения килим и видях всички фенове крещящи имената ни… разбрах колко голямо нещо е това.

CINEBOOM: Маги Смит бе най-голямата звезда в първия филм. Как мина първата ви среща на снимачната площадка?

Девън Мъри: Маги е един от най-милите хора с които някога съм се срещал. Тя бе изключително дружелюбна към мен и майка ми от самото начало. Това продължи през всички филми. Девън Мъри от Хари Потър

CINEBOOM: Какви бяха контактите ти с Даниел, Ема и Рупърт в първия ден на снимачната площадка? Как продължиха взаимоотношенията ви през годините?

Девън Мъри: Ами, срещнах се с Дан, Рупърт и Ема много за кратко по време на тестването за ролята. Сториха ми се много добри. По време на четенето на сценария успяхме да прекараме повече време заедно. Забавлявахме се, изследвахме студиото… Всички станахме истински приятели през годините след това.

CINEBOOM: Научи ли магията за левитация в крайна сметка? Всички още помним онова перо във въздуха и избухването.

Девън Мъри: Все още се опитвам. Може би някой ден. Стискам си палци.

CINEBOOM: След като филмите се превърнаха в световен феномен, как се промени кариерата и живота ти? Хората започнаха ли да те разпознават веднага? Започна ли да получаваш по-добри предложения за роли?

Девън Мъри: Всеки път, когато имам почивен ден от снимки, излизам с приятели. Винаги ни следват и искат автографи и снимки. Чудесно бе да видя, колко много хора са обикнали филмите. Бях късметлия да получа много предложения за различни филми. За съжаление никой от тях не се доближи до успеха на Хари Потър.

CINEBOOM: Успя ли да се запознаеш със Станислав Яневски на снимачната площадка на „Хари Потър и Огненият бокал“? Имахте ли общи сцени? Разговаряхте ли?

Девън Мъри: Да, познавам Стан много добре. Той е страхотен. Бе чудесно да е с нас на снимачната площадка. Имахме няколко общи сцени в Голямата зала. Бяхме в един хотел много често, докато снимахме. Все още си говорим много със Стан. Нямам търпение да прекарвам време с него, докато съм в България.

Очаквайте скоро втората част на интервюто, което Девън Мъри от Хари Потър даде специално за cineboom.bg !

То бе осъществено с любезното съдействие на Key Events & Communications

Aniventure Comic Con 2019 ще се проведе на 14 и 15.09.2019г. в Интер Експо Център град София. Билетите вече са в продажба. Разгледай всички гости и звезди от фестивала (освен Девън Мъри от Хари Потър) тук: aniventure.net/bg и тук comiccon.bg !

ПРОДЪЛЖИ ДА ЧЕТЕШ НА ВТОРА СТРАНИЦА ТУК

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 8