Скандалното решение на Warner Media да изтласка всичките си премиери за 2021г. към кината с паралелен дебют по HBO MAX продължава да тресе Холивуд. Седмицата бе доста тежка за компанията. Звезди, кино творци, членове на гилдии се обърнаха и обявиха позицията си- ПРОТИВ това решение.

Обаче, оказва се не всички са зле настроени, към това решение. Защо? Защото екипът за „Жената чудо 1984′ е изключение. Те са били контактнати и са дискутирали опцията, преди Warner  да я обявят. Гал Гадот, Пати Дженингс и екипът зад филма са дали своето ДА преди да бъде обявено решението , като към това можем да добавим и че всяка от двете дами е получила над $10 млн. заплата. Нека не забравяме, WB се надяват на трето продължение от франчайза….

Джеймс Гън и Денис Вилньов, режисьори съответни на „Отряд самоубийци“ и „Дюн“ са крайно недоволни от решението за продукциите им. С нито един от двамата това решение НЕ Е обсъждано. Много режисьори, кинаджии и актьори са разбрали за решението от медиите и разговори с тях преди това не е имало. Сега, как тези хора ще бъдат компенсирани не е ясно. Уговорките на студиото с тях и договорите включват % от боксофиса, какъвто очевидно или няма да има или ще е в пъти по-малък от ВЪЗМОЖНИЯ.

Един от изпълнителните директори на Warner Media, Джейсън Килар съобщи, че студиото ще бъде повече от щедро с талантите. Така е било през изминалите 97г. на съществуване, така ще бъде и за напред.

В случая с „Дюн“ много от звездите са се съгласили да намалят заплатите си на базата на по-висок % от боксофиса. С по-ниския бюджет- филмът ще успее да бъде заснет и ще е по-лесно за продълженията. С новото решение, как Warner ще се разплатят с тях?

Не става въпрос за режисьорите или звездите. Проблема е с Гилдиите, които ги представляват. Режисьорската Гилдиа на САЩ подготвят бойкот на Warner Media заради този ход.

До момента- кината са бесни на това решение, режисьорите (вижте мнението на Кристофър Нолън тук), актьорите и гилдиите и агенциите. Може би Джейсън Килар е бил прав, като написа в профила си туитър, че това решение е за феновете. Те май са единствените, които са щастливи с него.

Източник: The Playlist

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

69 + = 75