Поредицата, озаглавена Джеймс Камерън: Историята на научната фантастика ще бъде в шест части

Американската телевизия АMC публикува първа поредица тийзъри за предстоящия Джеймс Камерън: Историята на научната фантастика. За съжаление, те са НЕДОСТЪПНИ за гледане от България към настоящия момент (официално). В него са залегнали големи въпроси за жанра на научната фантастика.

Джеймс Камерън: Историята на научната фантастика получи зелена светлина от телевизия АМС по време на 2017 Television Critics Association (TCA) Press Tour. Тогава стана ясно, че ни очакват шест епизода с продължителност от 60 мин. за всеки. В тях режисьорът Камерън ще разговаря с различни гости. Той ще проследява еволюьията на жанра от неговото зараждане до блокбастърите от изминалите десетилетия.

Джеймс Камерън е смятан за един от най-влиятелните хора в жанра на научната фантастика. Той е създал световни боксофис и критически хитови. Негов е подписа под поредицата Терминатор, по-доброто продължение „Пришълци“, Аватар от 2009г. В момента Камерън снима Аватар 2 и Аватар 3. Веднага след тях ще започне снимките по Аватар 4 и Аватар 5.

В разговорите с него ще се включат Сигърни Уивър (Пришълци), Кристофър Нолън (Генезис), Стивън Спилбърг (Играч първи, приготви се). Киану Рийвс (Матрицата), Ридли Скот (Блейд Ранър), Арнолд Шварценегер (Терминатор) Гилермо Дел Торо (Формата на водата), Джордж Лукас (Междузвездни войни) Пол Верховен (Робокоп) и Зоуи Салдана (Аватар ).

Премиерата на Джеймс Камерън: Историята на научната фантастика е насрочена за понеделник, 30.04.2018г. по телевизия AMC.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here