56e11a3b568da3e84a51b64bc5e17838 Когато не е зает с всекидневната си работа да създава филми, които хората или обичат, или ненавиждат, Джордж Лукас е пристрастен към две неща: образованието и изкуствата. Образователната фондация на Джордж Лукас от 1991г. е посветена на непрекъснатото подобряване на начина, по който се обучават учениците в класните стаи, а от скоро режисьорът/писател се опитва да издигне основите на Музея за културните изкуства на Лукас. Мястото за Лукас не е само, за да покаже своята собствена арт колекция, музеят също така ще бъде и дом на автентични косюми от „Междузвездни войни“, реквизит и други парчета от дългата история на поредицата. Има само един проблем: изборът на място за изграждане на музея.

 NPR са изпратили репортери на две основни места, които се спрягат като възможни за място на музея, и двете имат голяма връзка с историята на Джордж Лукас. Сан Франциско е в близост до сегашния му дом в Marin County, и предлага на режисьорът отлично място от бреговата линия на Ембаркадеро, но Чикаго е вторият му дом и домът на жена му, Мелъди Хобсън. Чикаго планира да отдаде под наем 17 акра на Лукас, за да се изгради музеят зад военно поле – което ще запази този музей в близост до други музеи и образователни институции в Чикаго, но ще е кръстен на него. Институции като Природо-научния музей или Планетариума Адлер. Има много добри отзиви за двете места, но този въпрос е описан като „всичко или нищо“ битка между две къщи.

george_lucas_43542

 Споделянето на магията от „Междузвездни войни“ с целия свят е всичко за Джордж Лукас, толкова много, толкова, че да започне със събирането на тези мемоарни парчета и да ги направи достъпни за голяма аудитория. С парите, които той има (и отдаването под наем само за 1 долар от Чикаго), няма причина, която да е в състояние, да му попречи, да го построи, на което и да е от двете места. Както беше казано по-рано, и на двете места са като у дома си със съпругата му, така че защо трябва да избира? Има достатъчно средства, че да може да го направи и на двете места за един миг, и да направи два пъти по-голяма печалба, отколкото е очаквал да направи само на едното място.

_1403282413

 Музеят за културните изкуства на Джордж Лукас е идеалната възможност, да покаже едно-две неща от неговият личен вкус за изкуството, както и кръвта, потта и сълзите, които е вложил в сагата „Междузвездни войни“. Време е вече да отвори портите на фабриката и да започне екскурзията с Ewoks, които пеят с римуване на житейски уроци. Защото всички си спомняме, какво се случи с човека, който имаше всичко: той го сподели със света!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here