Заслужено нашумелият щатски писател и музикант Джош Малерман е безмилостен в стремежа си да обсеби въображението и емоциите на своите читатели, а благодарение на издателство „Deja Book” най-новото му произведение вече успешно шества из българските книжарници – „Ковчегът на Керъл“.

Керъл Евърс крие мрачна тайна. Тя вече е умирала много пъти – изпада в състояние, неотличимо от смъртта, за дни наред, докато през цялото време е в съзнание, усеща какво се случва около нея… и страда жестоко. Само двама души знаят за това. Единият е мъжът ѝ Дуайт, който ламти за богатството ѝ, и който само чака удобен момент, за да я обяви за мъртва и погребе колкото се може по-бързо. Другият е нейната изгубена любов, легендарният престъпник Джеймс Мокси, който се е скрил далеч от очите на хората. Ала когато до Мокси достига вестта за нейната смърт, той разбира, че Керъл ще бъде погребана жива… и се втурва с всички сили по път, изпълнен с опасности, преследван от налудничав сериен убиец със страст към огъня.

Ковчегът на Керъл е една наистина различна история от Джош Малерман, която ще ви удиви с наситената си атмосфера, с постоянно увеличаващото се темпо и с шеметния финал. Авторът, който в последните години спечели международна популярност с романите си Червеното пиано и Гоблин, този път комбинира каноните на трилъра с класическия уестърн, за да предложи на читателите си един от най-предизвикателните жанрови бестселъри на годината. Изключително предизвикателно и рисковано е да се миксират различни художествени правила и тропи, но тук резултатът е наистина впечатляващ, а фабулата е толкова кинематографична, че нищо чудно да привлече в близко бъдеще вниманието на филмовите продуценти, както се случи с феноменалната Кутия за птици.

Както читателската публика, така и критиците са във възторг от таланта на Малерман. Според „Booklist“ книгата Ковчегът на Керъл е „Спиращ дъха и страховит роман за любов, предателство и отмъщение, който ни разкрива най-първичните човешки страхове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here