Този уикенд премиерно по родните екрани стартира един забавен, семеен филм, по традиция с участието на Дуейн Джонсън! „Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ идва точно за Коледа, благодарение на Александра Филмс. За онези от вас, които ИМАТ възможност да избират, въпросът остава- на 3D или не? Струва ли си допълнителните пари за триизмерна прожекция, или да спестим малко за коледната трапеза?! Ние сме тук за да посъветваме!

Дигиталния свят на играта Джуманджи наистина изисква дълбочина и плътност и ако вкараш достатъчно плануване и усилия в подготовката и, филмът идеално ще се впиша в необходимостта ДА БЪДЕ показван в 3D. В конкретния случай много аспекти са изработени солидно и дават необходимото за УАУ ефекта. Но някои от тях, ОСОБЕНО яркостта и здравословното състояние на трудно понасящите 3D прожекции зрители, са нещо категорично забравено от създателите. Практически всички експлозии и екшън в Джунглата са създадени за да може елементи да напуснат очертанията на екрана. При някои- се получава. При повечето… дори не приближават неговата граница. Да- границите между героите и заобикалящата ги среда, между героите и останалите участници във сцената са брилянтно подчертани. Дори някои лицеви изражения са неочаквано дълбоки и плътни, но лесно може да усетите къде дълбочината на образите и пространствата приключва и започва плоския двуизмерен кадър. Категорично един от най-проблемните елементи във филма е яркостта му. Гледайки без очила и поставяйки 3D очилата, разликата е огромна. Въпреки дневната светлина и снимките на открито филмът е мрачен, сив и недомислен в това отношение.

„Джуманджи: Добре дошли в джунглата“ е все пак далеч от епичен провал в своето 3D, ако сте от онези хора, нуждаещи се от убеждаване за да отидете на 3D прожекция- КАТЕГОРИЧНО гледайте този на 2D!

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 4 от 5 точки
Плануване и усилия 3 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 3 от 5 точки
Дълбочина на образите 4 от 5 точки
Яркост на екрана 2 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

58 − = 55