Ако сте пропуснали първата част от публикацията, наваксайте от тук.

… дигиталните клонинги и замръзналата Лея в космоса

Ако не използваш дигиталните клонинги, просто нямаш свободата. Ако можем да го заснемем пред камера- ще го направим. Ако има конкретни аспекти по сцената- да ги заснемем. И след това ще напаснем нещата. Райън Джонсън снимаше сцената с Кари. Това бе за нас- за да успеем да добавим нюанси към идеята. Тя замръзва докато е в космическия вакум. Трябваше да изпозлваме компютърно генерирания образ и да я напаснем върху него. Запазихме изпълнението и , а където беше нужно- напасвахме с анимация. Но в крайна сметка- всичко бе Кари.

Сцената с Лея стана популярна, като „Мери Попинс сцената“. Тя бе заснета в три слоя. Стефан Алпин разясни защо дигиталния клонинг на Кари фишър е бил толкова важен, за да успее сцената.

Трябваше да бъдем изключително внимателни с Кари. Не искахме да навъртаме пиротехниката около нея. Заснехме го на множество нива. Добавихме много дигитални елементи върху всичко. В момента на засмукването- тя е дигитална Лея. С приближаването, тя е Кари. Летенето наобратно през руините е смесица от двете. Не сме поставяли Кари на жици. Използвахме дубльори, за да ги подменим дигитално в последствие. Истината е , че имаме бързи машини. Технологиите са страшно-бързи. Това ни даде възможност да използваме повече време за работа върху детайли и дреболии.

Дигитални клонинги в минали и бъдещи филми от Междузвездни войни

Ако Lucasfilm и Дисни решат да направят бъдещ филм от Междузвездни войни с тези класически герои, използвайки дигитални клонинги, това винаги ще носи със себе си някакъв човешки елемент. Ще има усещането за актьор, който е поел тежкото бреме. В „Rogue One: История от междузвездни войни“ имаше актьори, които играят Motion Capture, за да върнат към живот тези легендарни герои. Актрисата Игвид Дейла се е превъплатила в младата лея. Изиграла е цялата сцена и дори е получила легендарната прическа на героинята, за да е по-автентично.

Повечето дигитални клонинги в Междузвездни Войни са бръснат глави. Причината- все още е трудно да се манипулира коса, по достатъчно реалистичен начин. Алпин допълва, че много от технологиите използвани за последния филм от предисторията „Отмъщението на Ситите“ от 2005г., не са се променили. Огромната разлика продължава да бъде в скоростта на компютрите. Това дава възможност на артистите да работят повече по детайлите, във времевите рамки, отредени им за подготовката на филмите за кината. Това е и причината Сноук да присъства в „Силата се пробужда“  и „Последните джедаи“. Подобен герой не би бил възможен по времето на пост продукцията за „Невидима заплаха“ например.

За нещо, като Сноук, би било невъзможно да се говори толкова отдавна. Поне не във степента на компютърно генериран образ, в която ние се доближихме. В разработката на нимация, дори не бихте мислили за микроскопичните лицеизрази върху герой или компютърно генериран герой. Това е основната разлика със скоростта. Имаш много повече време, за да работиш върху дреболии.

Дигитални клонинги в Междузвездни войни епизод 9

Няма невъзможни неща, когато говорим за изпозлването на дигиталните клонинги. Това отворя налудничави възможности за бъдещите филми от поредицата. Завръщането на Кари Фишър в ролята на Лея никога не е било под въпрос, имайки предвид видяното в „Rogue One: История от междузвездни войни“. Екипът зад „Междузвездни войни: Епизод 9“ не желаят да ползват клонинг, само от уважение към актрисата. Не защото НЕ могат. Няма значение за кой герой говорим. Всички актьори от всички три трилогии имат своите дигитални клонинги, които чакат да бъдат показани под светлините на прожекторите. Морис обяснява:

Имаме актьорите, като млади. Имаме актьорите, като стари. Всички актьори.

Дали ще видим Хан, Люк и Лея в комбина отново? Приключение между „Нова надежда“ и „Империята отвръща на удара“? Да- стига да искат да го направят. Напълно възможно е. Искат ли го феновете?Ще трябва да изчакаме и видим реакцията към „Соло: История от междузвездни войни“. Ще дойде време, когато Lucasfilm ще имат възможност да заменят Елдън Еренрич от филма, с младия Харисън Форд. Наистина. Но компаниите замесени във всичко това, ще трябва да поставят етична линия, в цялата тази лудост.

Източник: Inverse

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here