„Дневникът на един книжар“, вдъхновен от  Джордж Оруел, който също е работил в книжарница, е ироничен и колоритен разказ за  търговията с книги и ежедневната работа с клиенти, едновременно силно вдъхновяващи и жестоко вбесяващи! 

Ако обичате литературата, сухия британски хумор и стрелбата по Киндъл с пушка, това е вашата книга! 

„Сърдечен, остроумен и забавен, този отличаващ се с британска ексцентричност разказ остава задълго в спомените.“

Дейли Мейл

„Битъл искрено вярва в книгите и защитава пламенно тяхната значимост.“

Обзървър

Шон Битъл е собственик на най-голямата книжарница за книги втора ръка в Шотландия, наречена просто…“Книжарницата“. Тя поддържа асортимент от над 100 000 екземпляра, разположени из лабиринт от виещи се коридорчета, сгрявани от бумтяща камина, в провинциално градче, което обича литературата и наднича към морето от ръба на грандиозни, мрачни шотландски скали.  Звучи като истински рай за любителите на книги, нали? Е, реалността е малко по-различна…

В „Дневникът на един книжар“ със своите остри коментари, точни наблюдения и несломим хумор Шон Битъл описва трудностите на търговията с книги и изпитанията, на които тя подлага наивните идеалисти, заели се с тази работа. С описанията на срещи с ексцентрични клиенти и конфликти със собствения персонал, коментарите на книги и разказите за приятели, за самотни стари хора и колекционери на книги, за вълнението, пораждано от редки антикварни издания и чара на живота в едно малко градче, „Дневникът на един книжар“ е едновременно весела и тъжна книга за книгите, която няма как да ви остави безразлични.

За автора:

Шон Битъл е собственик на най-голямата независима книжарница за книги втора ръка в Шотландия, намираща се в града на книгите Уигтаун. Когато не работи сред 100 000 книги в своята книжарница, той обича да се отдава на хобитата си – подслушване на клиенти, качване на забавни видеа в YouTube и стрелба по Киндъли на открито.

Линк към сайта на книжарницата: https://www.the-bookshop.com/

Линк към Youube канала на Шон Битъл: https://www.youtube.com/channel/UC0zVKvxP3P-U12-HxENHNfg/videos

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

76 − 69 =