Премиера в България: 16.09.2016г.
Световна премиера: 01.07.2016г.
Жанр: Приключенски, Семеен, Фентъзи
Продължителност: 117 минути
Формат: 3D/Luxe
Сценарист: Мелиса Матисън, Кристофър Абът, Роалд Дал (роман)
Режисьор: Стивън Спилбърг
Озвучен от: Марк Райлънс, Руби Барнхил, Бил Хейдър, Ребека Хол, Пенелопе Уилтън, Олафур Дари Олафсон, Джемайн Клемент, Адам Гудли
Разпространител: Лента / Amblin Entertainment / Walt Disney Pictures

Добрият Великан не е като другите обитатели на Гигантската страна. Великанът с огромни уши и остра миризма е приятно глуповат и държи на себе си през повечето време. Има други гиганти от страната му, които са два пъти по-големи и поне два пъти по-страшни, а дори се говори, че са изяждали хора, но той предпочита да си хапва други неща. Преди да пристигне в Гигантската страна, предпазливата 10-годишна Софи от Лондон първоначално е изплашена от мистериозния гигант, който я е довел в пещерата си, но скоро осъзнава, че той всъщност е доста нежен и чаровен, и понеже никога преди това не е срещала гигант, тя има много въпроси.Добрият Великан води Софи в страната на сънищата, като ѝ обяснява всичко за магията и мистерията на сънищата.

Тъй като и двамата досега са били сами на света, тяхната привързаност един към друг бързо расте. Присъствието на Софи в Гигантската страна, обаче, привлича нежеланото внимание на другите гиганти, които стават все по-досадни. Спилбърг казва, че това е история за приятелството, лоялност и защитаване на приятелите, и това е история, която показва, че дори и едно малко момиче може да помогне на един голям гигант да разреши и най-големите си проблемите. Софи и Добрият Великан скоро заминават за Лондон, за да се срещнат с кралица Виктория (Пенелопе Уилтън) и да я предупредят за опасна гигантска ситуация, но преди това те трябва да убедят кралицата и нейната прислужница Мери (Ребека Хол), че гигантите наистина съществуват.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here