Сцената, в която Дрогон разтопи Железния трон във финала на  „Игра на тронове“ на HBO ,се превърна в епична дискусия след премиерата. Сега, страница от сценария на последния сезон на поредицата хвърля нова светлина върху сцената. В епизода виждаме убийството на  Денерис Таргариен от Джон Сноу. Така той спира Лудата Кралица. Когато Дрогон вижда трупа побеснява. Вместо да изпепели Джон, той пуска огъня в друга посока и така разтопява железния трон. По отношение на историята- в това има смисъл. Символът, за който всички се биха е унищожен. Дрогон разтопи железния трон, но защо?

Дрогон разтопи

Сцената повдига въпроси. Дрогон разтопи трона умишлено? Някои вярват, че това е така, защото желанието на „майка му“ да се качи на трона е довело до кончината и. Според сценария, обаче това не е така. В сценария Железния трон просто се е оказал на погрешното място в погрешното време. Той е разтопен напълно случайно. Отказвайки да убие Джон, дракона се обръща за да избълва огъня си срещу стената. И просто се оказва, че гадния трон е насреща му.

Ето извадка от сценария:

Джон вижда огъня в гърлото на Дрогон. Подготвя се да умре заради стореното на Денерис. Дрогон иска да изгори света, но няма да убие Джон. Той избълва срещу стената в дясно от него. Поглеждаме отвъд рамото на Джон и виждаме, че огнения ад връхлита Железния трон, който не е целта на яростта на Дрогон.

Сценария описва последващата сцена точно, както в сериала. Но продължава, въпреки различното намерение на Дрогон:

Кой ще седне на Железния трон сега? Никой!

Източник: TvWeb

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here