Германското  Studio Babelsberg  търси начин да уреди отношенията си със стотици членове на екипите на „Матрицата 4“ и „Uncharted“, които се снимаха там. Снимките и на двата проекта бяха спрени по-рано през март, заради коронавируса.

Спирането остави много независими филмови творци без заплащане. Над 300 от тях сформираха работна група и заплашиха с правни действия, ако не се постигне консенсус със студиото.

Продължението на хитовата трилогия на Лана и Лили Уашовски, с участието на Киану Рийвс и Кари-Ан Мос е с работно заглавие „Project Ice Cream“ в Studio Babelsberg. Реалните снимки не бяха започнали, преди спирането на проекта. Филмът бе в предпродукция.

Президента на студиото Чарли Вобкен сподели пред Variety, че не е възможно да каже кога би могла продукцията да рестартира, вземайки предвид актуалното състояние в Германия. В резултат на това студиото е прекратило временно договорите с независимите членове на екипа.

В понеделник, представителя на новосвформираната работна група „We are Babelsberg“ обяви, че се надяват да постигнат извънсъдебно споразумение със студиото и са кандидатствали във федералното правителство на германия за помощ.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 5