Екранизация по Властелинът на пръстените- новото чудо на Amazon, с любопитни подробности

Нови детайли от предстоящата екранизация по Властелинът на пръстените изплуваха. Сделката стана обществено достояние миналата година, а студиото закупило правата за сериал по романа на Толкин е Amazon. Правата бяха закупени за сензационната сума от $250 млн. И това само за да затворят сложната сделка и започнат. Когато всичко приключи, Властелинът на пръстените ще се окаже най-скъпото шоу в историята. Крайната цена се очаква да надхвърли $1 млрд. Част от това се дължи на факт, който става ясен сега- Amazon подготвят пет сезона.

Знаеше се, че няма да бъде единствен сезон, но цифрата пет, изплува едва сега. Разработва се също spin-off поредица. Тя зависи от това до колко успешна ще бъде основната. Адвокат Мат Галсор, който помогна за финализирането на сделката между  HarperCollins, New Line Cinema и Amazon, сподели:

Това е най-сложната сделка, която някога съм виждал. Но бе приключена достатъчно бързо. Всички участващи се сближиха. Бе трудно, но всички се харесаха. В края на сделката, всички се почувстваха част от общ екип.

Големият въпрос…. Питър Джаксън?

Интересното е, че Warner Bros. и New Line не са имали телевизионни права върху Властелинът на пръстените. Но тъй като те участваха в преговорите, Amazon може да използват фрагменти от техните филми, в сериала. А това е важно. Знаем, че поредицата няма да бъде нова адаптация по филмите. Но това повдига въпросът, каква история ще захапе този сериал. Дали Питър Джаксън ще се върне за режисьор на сериала? Все пак той засне трите Властелинът на пръстените филма, както и трите Хобит филма. Но решението е само негово. Той е БИЛ поканен, да помага по изграждането на сериала. Ето какво споделя адвокат Питър Нелсън:

Всичко е творение на своето време. Вече сме в епоха, в която хората изпозлващи стрийминг платформи наддават за цената на програмирането. Смятам, че Amazon стъпват в правилната посока, следвайки желанието на студията да правят франчайзи. Телевизията е залята от продукции, а единствения начин да приковеш очите на зрителя към екрана, е ако създаваш франчайзи.

Очаквано и Netflix бяха в битката за права по Властелинът на пръстените. Но бяха надцакани от Amazon. Важен елемент по сделката е, че студиото има 2 години, за да стартира продукцията. Две години от момента на подписване на сделката. Това означава, че нещата скоро ще се раздвижат около проекта. Много.

… Харви Уинстън бърка в сделката…???

И на финала, в цялата мъглявина около тази екранизация по Властелинът на пръстените е намесен Харви Уейнстийн и брат му Боб. Харви бе отлъчен от Холивуд след избухналия секс скандал през октомври с името му. Но въпреки това той и брат му заработиха парченце от печалбата на трилогията. Тох дори съди създателите на Хобит филмите и успя да измъкне $12,5 млн. от първия филм, но нищо повече. Към настоящия момент няма индикации за опит, да се намесят и в новата сделка. Но това НЕ Е изключено да предстои.
Източник: The Hollywood Reporter

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here