Разбери кой печели копието на романа от МЕСЕЦ НА КНИГАТА,  ОТ ТУК!

 

 

Роман за мистерията на времето, пространството и любовта в един реално-нереален свят!

От 14 май на книжния пазар благодарение на ИК  „Кръгозор“

 В градчето Есперанса нищо не е такова, каквото изглежда – нито хората, нито пейзажът, нито дори мъглата. Щом мъглата плъзне по тесните улички, местните бързат да се приберат и заключат, а туристите се озъртат със страх…

 Когато Тес Ливингстън, агент на ФБР, слиза от автобус на междуградска спирка високо в Андите, тя не може да си спомни как точно се е озовала там. Знае само, че е била по следите на престъпници в Еквадор. Но сега се намира в това затънтено място и чака автобус за Есперанса – или поне така е написано на билета й.

 Там съдбата я свързва с Иън Ритър, журналист от Минесота, който пътува за Галапагос. Ограничените му познания по испански език обаче не му позволяват да разбере защо трябва да се качи на автобус номер 13 за Есперанса и къде всъщност ще го отведе той.

 Тази среща ще промени живота им завинаги.

 Защото в Есперанса има духове – гладни духове, които се наричат брухос и могат да обсебват телата на живите хора; гневни духове, които не могат да се откажат от живота и от насладите на плътта; духове, които са забравили какво е да си човек, да имаш сърце и да обичаш безкористно. Хората от Есперанса повеждат битка срещу брухос.

 На коя страна ще застанат Тес и Иън? Двамата откриват любовта, но дали тя ще преодолее ограниченията на времето и пространството и… смъртта? Ще разберат ли кои са и защо са попаднали в този реално-нереален град?

Триш Макгрегър създава един удивително истински свят, изпълнен с мистерия и напрежение!

 Пътуване във времето, преплетено с вечната битка между доброто и злото, и завладяващата сила на една безсмъртна любов!

Триш Макгрегър е родена и израснала в Каракас, Венесуела. Любовта й към Южна Америка я вдъхновява да сътвори измисления град в еквадорските Анди, в който се развива основната част на романа й „Есперанса” (esperanza означава „надежда”). Но лесно ли е да създадеш несъществуващо място?

 „Едно от най-големите и приятни предизвикателства при създаването на град с помощта на въображението е използването и манипулирането на реалните факти. Знаех, че искам той да е разположен високо в Андите, по-високо от Кито, който се намира почти на 3000 метра над морското равнище. Знаех, че искам и да е относително малък – може би 20 000 жители, с много стари сгради и тесни улички, в които има толкова много история, че можеш да усетиш аромата й във въздуха.

Есперанса е на няколкостотин години. Има две ясно различими части – старият град и по-новият, модерен район. Намира се на около 4000 метра – достатъчно, за да страдат хората от разликата в надморското ниво и за да бъде изолирано. Тъй като е на север от Екватора, времето е почти едно и също през цялата година – прохладно през деня, по-студено нощем”.

Мнения за книгата

„Завладяваща! Тази книга ще ви обсеби!“ Джеф Линдзи, автор на бестселъра Dexter by Design (по който е създаден сериалът „Декстър”)

„Този мистериозен трилър е четиво за бягство в други светове от най-висока класа. Описанията на Триш Макгрегър ще ви пренесат в екзотичните Анди, а героите й оживяват пред очите ви. Напрежението расте с всяка страница и не ви оставя да се успокоите до самия край. Дори тези, които не се плашат лесно, ще усетят как по кожата ги побиват тръпки.”

RT Book Reviews

 „Обичам добрите истории с призраци, винаги съм ги обичала. Има нещо в идеята за друг свят, изпълнен с духове и души, които ни наблюдават и искат да общуват с нас, което е особено вълнуващо. Духовете на „Есперанса” ще отговарят на всичките ви очаквания.”

Romantic Times

Забелязала съм, че често книги, които претендират, че са страшни или оригинални, просто не са такива. За мен поне „Есперанса” е съвършено оригинална и нова история. Това не е традиционният сюжет с духове. Тук ще откриете духовете брухос, които не приличат на нищо, с което сте се сблъсквали досега. А героите Тес и Иън правят „Есперанса” още по-интригуващо четиво. Отначало си мислите, че знаете какво ще се случи с тях и за какво въобще става дума, но постепенно ще осъзнаете, че в отношенията помежду им има нещо по-различно, нещо повече. Разликата ще ви изненада, именно тя превръща тази история за мистерии, любов и надежда в чудесно приключение. Може би ще застанете на нечия страна и е възможно това да не е страната на Тес и Иън. Това е история, преплитаща минало, настояще и бъдеще. И това бъдеще също не е толкова предсказуемо, колкото може да ви се стори първоначално. Нямам търпение за продължението!”

Аmazon.com

 „От доста време не съм се чувствал толкова смаян от някоя книга. Обикновено още от корицата или от първите няколко страници знам какво ще открия вътре, но не и този път. Не можех да я оставя, преди да разбера какво ще се случи после и после, и така до самия край. „Есперанса” от Триш Макгрегър ме зашемети. Тя е като рецепта за съвършеното литературно ястие. Вътре ще откриете романтика, смесена с ужас, легенди и фантазия в чудесна мярка, и ще искате още. Ако трябва да я сравня с други истории, бих казал, че прилича на сериали като „Квантов скок” с елементи на „Жената на пътешественика във времето”.

Fangoria Magazine              

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 15 = 18