Вчера (09.12.2019г.) станаха ясни номинациите за наградите Златен Глобус 2020г. И в списъка (който и cineboom представи тук) имаше сериозни пропуски. Сериозно спрягани имена, заглавия и телевизии бяха пропуснати в номинациите. Ето и най-значимите от тях.Игра на тронове с

Игра на тронове– Да, Кит Харингтън получи номинация за най-добър актьор в драматичен сериал. Извън него, блокбастър поредицата на HBO не получи абсолютно НИЩО! След пет номинации за най-добър сериал драма и още много други, последния сезон катастрофира в скандали и липса на номинации.

Липса на номинирани жени в категория за режисура- Глобусите имат проблеми със жените зад камерата. За над 70г. има по-малко от 10 жени номинирани за режисура. Том Ханкс е номиниран за мъжка роля за „A Beautiful Day in the Neighborhood“ но не и Мариел Хелър за режисура. Грета Геруиг за „Little Women“ липсва, Лулу Уанг за „The Farewell“ и Лорейн Скафариа за „Hustlers“ и др.

Робърт Дениро: Млад, на средна възраст и много възрастен Робърт Дениро можем да видим навсякъде по време на „Ирландецът“. Филмът спечели номинации, включително за главна роля. Но не и Дениро…

„Ричард Джуъл“ на реж. Клинт Истуд– Освен номинация за поддържаща женска роля на Кати Бейтс… нищо. Истуд има множество Оскари а филмът проследява реалните събития от бомбения атентат на олимпийските игри в Атланта през 1996г.

Лупита Нионго и Адам Сандлър– след като прибраха много номинации, Лупита грабна статуетката за най-добра актриса на критиката в Ню Йорк за двойната и роля в ужасът „Us“. Сандлър бе провъзгласен за най-добър актьор от the National Board of Review за „Uncut Gems“. Но и двамата не получиха номинации тук.

Реджина Кинг– носителката на Оскар и Еми ги разбива в „Пазителите“ на HBO. Тя е Sister Night, но нито тя нито сериала получиха признание от Глобусите.

Еуфория– бруталния сериал за съзряване, начело със Зендая, бе друга поредицата на медията, която НЕ получи никакво признание.

А вие бихте ли добавили още сериозни пропуски?

Източник: Deadline

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here