„Живите мъртви“ и всичко за CRM (Civil Republic Military)

Вселената на „Живите мъртви“ се разширява. Нови сериали, нови филма и нова връзка между вече случващите се поредици и „Walking Dead: World Beyond“. Свързващата нишка между всички сериали е мистериозна група, позната като Civil Republic Military или накратко казано CRM.

Групата се появи за първи път в сезон 8 на „Живите мъртви“. В крайна сметка те взеха Рик Граймс в своя хеликоптер в сезон 9. Така го заведоха към неговото кино приключение. След това групата се появи във „Fear The Walking Dead“ и предстои да изиграе огромна роля в предстоящия „Walking Dead: World Beyond“. В нея ще се фокусираме върху по-младите членове в една от локациите на групата.

Много от информацията за CMR все още е мистерия. Въпреки това научихме доста  за тях парче по парче в двата сериала. Ето какво знаем до момента.

КОИ СА ТЕ ?

CRM са военните сили на Civil Republik, която от своя страна е мрежа от три общности. Те преживяват зомби апокалипсиса, като възраждат обществото по начина, по който то е изглеждало преди това. Те имат по-добри технологии от който и да е, в който и да е сериал до момента. Доказателства за това са хеликоптерите, джетовете, футуристичните костюми, които не търпят ухапване от зомбита и др. Те имат основна база в Небраска. Това е мястото, където живеят децата от „Walking Dead: World Beyond“. Те имат и „изследващи“, които обикалят наоколо и търсят провизии и нови членове за групата. Логото им са трите кръга. През Октомври 2019г. Скот Гимпъл разкри по време на New York Comic Con, че то представлява трите общности. Инициалите на групата CMR бяха разкрити в документ във „Fear The Walking Dead“.

Един от лидерите на CMR  е жена. Това е полковник-лейтанант Елизабет Къблър (Джулия Ормънд), която ще играе важна роля в „World Beyond“. Тя разкри пълното име на групата в клип, публикуван от издателите на комикси Skybound.

 

Името Civil Republik Military подсказва, че тази група е напълно посветена на създаването на нова нация, с присъствие на демокрация в нейното правителство. Знаем какво се случва с демокрацията в света на „Живите мъртви“, за това ще поживеем и ще видим , колко дълго това ще продължи.

След временния финал на „Живите мъртви“ сезон 10, AMC публикуваха видео за „World Beyond, което включва кадри от „Живите мъртви“, „Fear The Walking Dead“ и техните срещи с The Civil Republic Military и слогъна: „научи истината“.

От къде са ?

Една от основните им локации е в Небраска, от където са децата в новия сериал. Както виждаме още във видеото Хоуп (Алекса Мансур) иска да напусне малката си общност от 9671 човека и да пътува до „големия град“. Очаква се, че това е една от другите им общности. Усещането в Небраска е за нормалност, каквато не сме виждали НИКЪДЕ до сега в сериалите от „Живите мъртви“. Децата са порасли изолирани от зомби апокалипсиса.

Останалите две локации все още не сме видели и не са потвърдени. Но сякаш зрителя е получавал по нещо и от двете. Хората, които отвлякоха Рик сякаш не са от същото място, от където е Изабел (Сидни Лемън) CRM войникът, който прекара няколко дни с Атеа (Маги Грейс) във „Fear The Walking Dead“. Изабел бе в Тексас, което е много далеч от Северна Вирджиния, където бе отвлечен Рик. Скот Гимпъл вече е потвърдил, че РИк не е заведен в Commonwealth, напредналата колония от комикса, позиционирана в Толедо, Охайо.

Последващия трейлър на „Walking Dead: World Beyond подсказа, че една от другите общности е някъде в Ню Йорк. Сестрата на Хоуп, Айрис (Алая Роял) се вижда да държи карта на щата с щампа „CRM“ и логото с трите кръга на нея. С глас зад кадър тя казва, че, баща им е в опасност и те знаят , къде е.

 

Знаем, че новия сериал ще включва младите герои в приключение през страната, в търсене на баща им. Очакваме те да приключат някъде на източното крайбрежие. Може градът да е Ню Йорк. Може и да не намерят само баща им. Може би ще намерят и Рик Граймс?

В последния епизод на Мишон (Данай Гурира), видяхме доказателства, че Рик е бил все още жив и дори наскоро е бил на кораб, собственост на пристанище в Ню Джърси. Тя се отправи на пътешествие на север, за да го намери.

Какво са направили?

За първи път се сблъскахме със CRM през Джадис, която търгуваше с тях, като лидер на нейната общност. За сметка на провизии, тя им предаваше хора. Джадис им даде Хийт, който изчезна в сезон 7. След това опита да им даде Нийгън, но се провали. После тя почти успя да им даде Отец Габриел, но промени решението си в последния момент. Накрая тя видя тежко ранения Рик да лежи на брега на реката, след взрива на моста. Джадис се обади и CRM дойдоха да го спасят. Тя и групата категоризират хората, като „А“ или „Б“. В сериала не става ясно, кое точно какво означава. Реално „А“ означава „силен“ и „Б“ означава „слаб“. Когато бе взет на хеликоптера Рик е категоризиран, като „Б“.

Във „Fear The Walking Dead“ Изабел търсеше провизии. Бензин по-конкретно. Тя обхождаше една от териториите, собственост на групата. Но детайлите за мисията и бяха строго класифицирани.

– The Walking Dead _ Season 9, Episode 5 – Photo Credit: Jackson Lee Davis/AMC

Какво искат ?

Истинските мотиви на CMR не са известни. Целите им не изглеждат отмъстителни, въпреки някои от нещата, които правят (като трафик на похитени хора). В трейлъра на „World Beyond“ Хоуп казва директно, че те са „лоши хора“. Изабел бе изключително дисциплинирана и готова да убива при нужда. Тя уби партньора си, след неговия  нервен срив, който го превърна в заплаха за мисията им. При все това, тя пожали Атеа, защото успя да се свърже с нея на емоционално ниво (да, прехвърчаха искри между двете!)  и Ал се закле да НЕ казва на никой за нея.

Изабел не каза на Ал нищо конкретно за това, което CRM правят. Въпреки това сподели, че те строят бъдещето. Тя е истински идеалист за мисията им.

Ние сме сила, която не живее за нас самите или за сега. Ти имаш твоите истории за миналото, които снимаш всеки ден . Ние сме бъдещето! – Изабел каза на Ал

Източник: TV Guide

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

80 − = 70