Рейтингът на „Живите мъртви“ в наши дни е частица от онова, което някога беше. Въпреки това поредицата е чудовищен хит за кабелната телевизия AMC и е най-високо оценения сериал по кабелна телевизия изобщо, през изминалия сезон.

„Живите мъртви“ продължава да стои гордo сред най-големите телевизионни поредици изобщо. Статусът му продължава да бъде непроменен вече 10г. Това е още по-впечатляващо, като вземем по внимание факта, че сериала свърши по-рано тази година и не успя да излъчи последния епизод за сезона (неготово излъчване, като специално събитие, предстои през 2020г.)

Според нов доклад за телевизионния рейтинг 2019/2020г. „Живите мъртви“ е донесъл над 5.4 млн. зрители на епизод в седмицата след премиерата му. Това е по-добър резултат от всеки сериал излъчван по кабелна телевизия. Сериали, като „The Outsider“ на HBO носят над 9 милиона зрители през всички стрийминг платформи на медията, но във времена на дигиталното гледане да задържиш такъв висок праг зрители в реално време е шампионско постижение.

Резултатите сега са много различни от големите подвизи, когато „Живите мъртви“ регистрира 17.29 млн. при премиерата на сезон 5 през 2014г. Големия обрат в края на сезон 6 бе повратна точка и с идването на Нийгън рейтингите започнаха да падат.

AMC обаче не са сами в това. Много кабелни телевизии търпят същите падения в рейтингите, с възхода на стрийминг платформите. Вече имаме Netflix, Disney +, Apple TV +, HBO Max, както предстои дебютът и на Peacock на NBC. Това носи сериозен отлив на зрители от кабелни и сателитни телевизии. За това сериала продължава да бъде чудовищен хит за АМС и те НЕ плануват да го приключват в обозримо бъдеще.

Вместо това, „Fear The Wallking Dead“ сезон 6 вече се подготвя, а премиерата на „Walking Dead: World Beyond“ бе отложена от 12.04.2020г. за обозримо бъдеще. „Живите мъртви“ вече е подновен за сезон 11, а епизод 16 от сезон 10 предстои да получи своята премиерна дата.

Източник: TV WEB

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 8 = 2