Премиера в България: 12.04.2013г.
Световна премиера: 19.04.2013г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Мистерия
Продължителност: 124 минути
Формат: 2D/IMAX 2D
Сценарист: Джоузеф Косински, Майкъл Арнд, Уилям Монахан
Режисьор: Джоузеф Косински
В ролите: Том Круз, Зоуи Бел, Морган Фрийман, Мелиса Лео, Андреа Райсбороу, Олга Куриленко
Разпространител: Форум Филм България / Walt Disney Pictures

Том Круз изпълнява главната роля в “Забвение“, оригинално и новаторско кинематографично събитие от режисьора на “Трон: Заветът“ и от продуцента на “Възходът на планетата на маймуните“.
В зрелищното и фантастично бъдеще на Земята е еволюирала до неузнаваемост. Докато се сражава, за да спаси човечеството, сблъсъкът на един човек с миналото, ще го поведе на поход за изкупление и открития.
Джак Харпър /Круз/ е един от малцината останали монтьори на безпилотни летателни средства с назначение на Земята. Джак почти е приключил мисията си, която е част от мащабна операция за извличане на жизнени ресурси след десетилетия на война с ужасяващата заплаха, известна като “скавите“.
Джак прекарва живота си, като патрулира из изумителните небеса на хиляди метри височина, но монотонното му съществуване приключва с гръм и трясък, когато спасява красива непозната от свален космически кораб. Пристигането й задейства поредица от събития, които го принуждават да постави под въпрос всичко, което знае и да поеме в ръцете си съдбата на цялото човечество.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 6 =