Новият сериал на Disney + „The Mandalorian“ е първият игрален такъв, по „Междузвездни войни“. През изминалата седмица дебютира и платформата и сериала. Вече бе качен и втория епизод. И смело заявяваме, че това е най-добрият филм от света на Войните, след оригиналната трилогия.

Историята

Самотен ловец на глави (от расата на Джанго и Боба Фет) е изпратен на мисия. Той трябва да открие 50 годишно същество на отдалечена планета и да го доведе до поръчителя му. Срещу изпълнената задача, го очаква тлъста пачка. Още в края на първи епизод мисията е изпълнена, но това, което Ловецът открива ще преобърне представите ви за „Междузвездни войни“. Завинаги. Митологията НИКОГА не е изследвала възможностите в тази посока. Напълно нова посока, недокосвана във филми, сериали, а може би дори и от съзнанието на Джордж Лукас.

Защо си струва?

Ще се повторим- това е най-добрия филм за „Междузвездни войни“ след оригиналната трилогия. Тук всичко работи. Той носи духът на оригиналната трилогия. Мистерията, усещането, духовността, която епизоди 4-6 носеха… са тук. Сериалът изобилства от практически ефекти. Да, точно такива, каквито всички спряха да ползват след оригиналната трилогия. Да, има и съвременни визуални ефекти, но те толкова деликатно са вплетени в историята и сред кадрите с практически такива, че са точни и на място. Филмът има дух. От него лъха онази мистичност и неизвестност, каквито дебнеха в оригиналната трилогия. Не познаваме героя. Незнаем какво се крие зад вратата. Незнаем, колко голям е неговия свят. Незнаем, кой стои зад маската. Мъж ли е, жена ли е, добър ли е, лош ли е? Още във втори епизод идва и първия полъх на Силата. Онази мистична Сила, която помним от оригиналната трилогия. Не Джедайското изкуство. Силата, като вътрешно състояние, което има своя външен израз и сред най-неочакваните същества.

Защо би се колебал да започнеш „The Mandalorian“ на Disney + , а не трябва?

Сериалът ще ви накара отново да се влюбите в Междузвездни войни. Всички намразиха поредицата и Disney. Всички смятат, че тя няма нищо общо с онова, което Лукас някога започна. Джон Фавро и екипът зад „The Mandalorian“ изтриват целия лош вкус до момента и връщат сладостта, която някога заля детството ни. Изгледайте 1 епизод. САМО 1. Още първия епизод ще ви хване за гушите и ще ви върне на място, което ви е липсвало близо 40г. „The Mandalorian“ е всичко, което епизод 7 и 8, Соло и Rogue One, епизоди 1,2 и 3, никога не успяха да бъдат. Сериала има душа, сериала е нежен, деликатен, разчуства и усмихва. Сериала е „Междузвездни войни“ в най-чистата им форма.

Излезли сезони и епизоди до момента

Сезон 1. Епизод 1 и 2 (към момента на публикуване на материала, 17.11.2019г.)

Къде може да гледате сериала?

Сериала може да бъде гледан по Disney + и всички партньорски мрежи на платформата.

Прочетете съветите ни за останалите сериали в рубриката ни „ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН ЗА ГЛЕДАНЕ„!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here