„Защитники“ („Guardians“) е нов руски филм за супергерои, с „колосалният“ бюджет от 380 млн. рубли, което всъщност е едва 5,8 млн. долара, десетки (да не кажем стотици) пъти по-евтин филм американски заглавия от този жанр, но всъщност най-голямо впечатление ни направи трейлър на филма. Освен, че създателите му са опитали да наподобят ефектите на американските филми за супергерои, те използват и подобно изглеждащи персонажи от западните заглавия от жанра, което прави самият филм доста забавен от една страна.

Сюжет: Действието на филма се развива по време на Студената война, когато тайна организация, наречена „Патриот“ събира група от четирима съветски супергерои, с мисията да защитят родината от свръхестествена заплаха.

Не знаехме нищо за „Защитники“ до днешна дата, но прочетохме, че снимките му са се провели през пролетта на 2015 г., в Москва и Кримският полуостров, а самият филм ще излезе в Русия на 23 февруари, 2017г., а вече се готви и продължението му „Защитники 2“. Нека да разгледаме по-подробно самите персонажи:

В трейлърът, както и на тези плаката може да видите четиримата добри герои Арсус, Хан, Лек и Ксения, както и главният злодей Август Куратов:

Урсус (Антон Пампушний) – човек-звяр, който може да трансформира себе си, до колкото по иска, в мечка, а освен това използва и тежка къртечница за справяне с враговете. Явно това е руската кръстоска между „Вълколакът“ на Хю Джакмън и „Хълк “ по външен вид и Питър Куил на Крис Прат от „Пазители на Галактиката“.

Хан (Санжар Мадиев) – майстор по бойни изкуства, който използва в битка две остриета. Прилича ни на Бъки от „Капитан Америка“ на външен вид, а по камите на „Принца на Персия“.

Лер (Себастиян Сисак) – може да манипулира и контролира Земята. Дали няма нещо общо с Нещото от „Фантастичната Четворка“ или пък с Магнито от „Х-мен“, който вместо метал привлича камъни и дървета?

Ксения (Алина Ланина) – може да плува във въздуха и да ходи по вода, както и да става невидима. Способността и да става невидима, прилича на тази на Сю Сторм от „Фантастичната Четворка“.

Август Куратов (Станислав Ширин) – злодеят, който може да контролира технологиите, благодарение на своят „Modul-1“ екзоскелет. Едно към едно с Уиплаш, от „Железният Човек 2“, който бе изигран от Мики Рурк.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here