Комикса „Живите мъртви“ приключи изненадващо след 16 години, през лятото на 2019г. 193-то издание бе последното. То дойде веднага след шокиращия обрат в издание 192. След всичко, което преживя, Рик най-накрая бива застрелян, докато спи. Още по-изненадващото бе, че той не е убит от главен герой. Убиецът му е Себастиан, герой с много слабо значение за историята и комикса изобщо.

По време на червения килим за премиерата на сезон 10, ComicBook.Com поговориха със създателя на поредицата Робърт Къркман. Те го попитаха защо от всички хора, той избра точно Себастиан, за негов убиец. Той сподели, че слабостта на героя е бил смисъла от всичко. По един странен начин, точно това е бил теста за силата на лидерството на Рик. 

Рик Грайм „поправи“ света до степен, че той стана безопасно място. Достатъчно безопасно, за да бъде убит от най-слабия герой в книгата. Това е подчертаване на факта, колко добра работа бе свършил той. В нито един момент от историята в комикса, Рик не би могъл да бъде убит по този начин. До самия край, той не можеше да се отпусне до степен, че това убийство да е възможно.

След убийството му в издание 192, последния брой скочи много години напред във времето, където възрастния Карл живее в свят, много по близък до превръщането му в цивилизация. Това, което не получихме, са детайли около съдбите на много познати герои. На въпрос дали има идея за отделните съдби, Къркман отговори, че има.

Определено в последното издание може да уловите, че това се е случило с този и онова с онзи. Очевидно има много събития , освен тези обаче.

Дали ще видим тази смърт на Рик в предстоящите филми за Рик Граймс? „Живите мъртви“ сезон 10, епизод 16 предстои да дебютира по телевизия Fox. Премиерата на „Walking Dead: World Beyond“ също предстои (след като бе отложена от 12.04.2020г.) Fear The Walking dead сезон 6 определено ще претърпи най-сериозното отлагане. А „Живите мъртви“ сезон 11 едва ли ще видим преди есента/ лятото на 2021г.

Източник: WeGotThisCovered

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

31 − = 26