SoIndependentSo Independent – второто издание на фестивалът показва „Потъването на Созопол“, “Отрова за мишки” и „Чест“ в Деланси Скрининг Рум

За втора поредна година So Independent – San Francisco се проведе от 14 до 16 ноември в Деланси Скрининг Рум. So Independent е първият в света ежегоден фестивал на българското кино извън България, като тази година се навършват 10 години от първото му провеждане в Ню Йорк, където от 19 – 22.11. 2014 се проведе десетото, юбилейно издание на фестивала в Трайбека Синема, Манхатън.

В дните на българското кино в Сан Франциско ще бяха показани филмите „Потъването на Созопол“, „Отрова за мишки“, „Алиенация“, „Чест“, „Витоша“, „Зад кадър“ и „Цветът на хамелеона“.

Delancey Screening Room2

Прожекциите на филмите бяха в Деланси Скрининг Рум (600 Embarcadero St, San Francisco, California 94107), едно от кината в които комисията на Американската филмова академия ще гледа и оценява филмите в надпревара за тазгодишните награди „Оскар“ малко след края на So Independent – San Francisco.

Фестивалът се организира от Фондация за българска култура в чужбина, Национален филмов център, Министерство на външните работи на Република България, Фондация за българо-американски културен обмен – Ню Йорк и Българиан Уайн. Продуцент: United Production.

San Francisco

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 7 =