Играч първи, приготви се- на 3D или не? Кой е най-добрият формат за гледане на този филм?

В празничната първа седмица на Април има едно единствено голямо заглавие, което тържествено шества по родните екрани.Играч първи, приготви се- на 3D или не? Кой е форматът? Адаптацията по романа на Ърнест Клайн е мащабен, епичен филм, с много ефекти, компютърно генерирани образи и среда и може би силно послание. Но дали си струва все пак да дадете допълнителните пари за триизмерна прожекция и да нахлузите очилата върху лицето си? Или спокойно може да спестите за козунак и яйца, отивайки на двуизмерна прожекция? Стига да имате възможност да избирате- кой е правилният формат за този филм? Ние сме тук да съветваме в поредното издание на рубриката ни на 3D или не. Под светлините на прожекторите днес е Играч първи, приготви се- на 3D или не?

За да разберете до каква степен се вписва в категоричната нужда от триизмерен показ този филм, просто го изгледайте на 2D. Изпълнен с екшън и елементи, които летят към екрана. Този филм не дава избор- на 3D или не. Той задължава- на 3D. Плануването и вложените усилия постигат максималния ефект. Целенасоченото изкривяване на образите за ясно разграничение на истинския свят и света на Оазис се отплаща. Това брилянта работа на екипа по 3D конвертирането.

Ефект „Отвъд екрана“ и дълбочина на образите

„Играч първи, приготви се“ е филм в който, практически всичко се готви и напуска очертанията на екрана. От първата сцена със състезанието през събирането на coins през целия филм, до финалната сцена с ледената шир и последната игра- всичко сочи екрана. А една огромна част от елементи „напускат неговите очертания“ и „кацат в скута“ на зрителите. И в ОАЗИС и в реалния свят дълбичината на пространствата е нещо, което окото ви ще изследва непрекъснато. Линиите между отделните герои, както и между героите и заобикалящата ги среда са ясно очертани. Насладата от дълбочината на образи и пространства е пълна.

Проблемът с тъмния филтър на 3D очилата продължава. Всичко е в ръцете на екипа по 3D конвертирането да предотврати отнемането на нюанси светлина от екрана. Да- сцените в Оазис са достатъчно цветни и пъстри. те успяват да компенсират. Но има и немалко сцени, в които е толкова тъмно на екрана, че достигаме до момент на- труден за следене екшън.

… равносметка

Ready Player One

Категорично правилният избор за гледане на „Играч първи, приготви се“ е 3D прожекция. И ако трябва да бъда максимално откровен IMAX 3D е форматът, който ще ви слее с филма и негово то усещане. Изключвайки лекия проблем с яркостта, някак си… не бих могъл да препоръчам повече IMAX 3D, като най-правилния формат тук 🙂

Играч първи, приготви се“ е вече в кино салоните в цялата страна на 3D, IMAX 3D, 4DX. Разпространява за България Александра Филмс.

НА 3D ИЛИ НЕ?

Вписва ли се? 5 от 5 точки
Плануване и усилия 4 от 5 точки
Ефект „Отвъд екрана“ 5 от 5 точки
Дълбочина на образите 5 от 5 точки
Яркост на екрана 4 от 5 точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here