Организаторите на международния поетичен конкурс „Лирични гласове“, създаден от поетесата Романьола Мирославова и с дейното участие на Евтим Евтимов, обявяват неговото тазгодишно, осмо поред издание.

До 15. 08. 2020 г. включително ще се приемат за участие творби от България и чужбина (по възможност с превод на български), изпратени само на имейл: [email protected].

Според регламента на конкурса участниците трябва да приложат:

– 1 или 2 стихотворения (максимум до 24 реда всяко), които да не са публикувани в книга и да не са получавали награди в други конкурси;

– кратка биографична бележка, включваща: име, адрес, телефон, творчески изяви, издадени книги.

Участието в конкурса предоставя правото на организаторите да публикуват наградените творби, като авторите си запазват правото да ги включват в свои проекти.

Ще бъдат присъдени следните награди:

– Голяма награда „Романьола Мирославова“ – диплом и издаване на книга;

– В двата раздела: български и международен, ще бъдат определени първа, втора и трета награда – диплом и предметни награди.

Организаторите на конкурса си запазват правото да не присъдят всички тези награди, както и да определят допълнителни.

Носители на Голямата награда в конкурса досега са Маргарита Петкова, Ана Александрова, Евстати Бурнаски, Петя Стефанова, Николай Дялков, Евгени Минчев и Петя Хантова. „Лирични гласове“ бе създаден през 2012 г. от покойната поетеса Романьола Мирославова по подобие на други подобни международни поетични конкурси в чужбина. Самата Романьола е носител на няколко такива награди от Лече и Анкона, Италия. Организатори на конкурса са наследниците на поетесата, издателствата „Персей“, „Изида“ и „Книги за всички“ и Сдружението на софийските читалища.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 + 5 =