Poster BG nai-dobrata oferta_The Best Offer July 2013

Филм за изкуството на любовта и за любовта като произведение на изкуството,„Най-добрата оферта“ е новата творба на майстора Джузепе Торнаторе, за която отново си партнира с гениалния композитор Енио Мориконе. Роденият в Палермо режисьоре носител на „Оскар“ за чуждестранен филм за превърналия се в кинокласика „Ново кино„Парадизо“. Сред най-успешните и обичани негови филми у нас са също „Малена“ и „Легенда за пианиста“.

В новата си лента, на която отново е и сценарист, Торнаторе привлича талантливия австралиец Джефри Ръш („Карибски пирати“, „Речта на краля“) за ролята на ВърджилОлдман- самотник, отдаден на изкуството и колекционерството. Негови екранни партньори са Доналд Съдърланд („Игрите на глада“, „Италианска афера“),холандката Силвия Хьокс, която печели награда за изгряваща млада актриса на Берлинале 2011,и Джим Стърджис („Облакът Атлас“, „Винаги в същия ден“).

Nai-dobrata oferta Film Still 1

В „Най-добрата оферта“ ВърджилОлдман (Джефри Ръш) компенсира нежеланиетода се обвързвас други хора, особено  жени, с упорита работа като търговец на антики, от която е почтиобсебен.Никога през живота ситой не е изпитвал близост към друго човешко същество, дори къмединствения му приятел Робърт-млад, но талантливреставратор намеханични устройстваот различни епохи.В деня, в койтонавършвашестдесет и три, Върджилполучавателефонно обаждане отмлада жена (Силвия Хьокс), коятого моли за съдействие при оценката и продажбата на семейни произведения на изкуството. Съгласявайки се да направи оглед и опис на антиките, Върджил си уговаря среща с нея, на която тя така и не се появява. Неведнъж, провокиран от нейното несериозно отношение, Върджилсе изкушавада се оттегли от ангажимента, който все повече му изглежда като обикновена и досаднабъркотия. При всеки опитмистериознатамлада жена, затворена в собствения синатрапчивсвят от зависимости, успява да го убеди да продължи. Неочаквано и за самия него, тя обсебва мислите му.Животът му приема още един обрат, когато приятелят му Робърт(Джим Стърджис) го обнадеждава и му показва, стъпкапо стъпка, как даспечели сърцето й. Запленен от тази интригуваща игра, Върджилскоро се отдава настрастта, коятоще преобразимонотонното мусъществуванезавинаги.

Nai-dobrata oferta Film Still 3

Енио Мориконе има дългогодишно и непрекъснато сътрудничество с Тронаторе, за когото е създал едни от най-вълнуващите си творби през последните 25 години. През 2007г. Мориконе получаваза „великолепния си и разностранен принос към изкуството на филмовата музика“почетна награда „Оскар“.Той създава саундтрака към „Най-добрата оферта“ четири години след последната му филмова композиция за „Баария“, отново филм на Торнаторе.

Премиерата на „Най-добрата оферта“ у нас е на 26 юли в кината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

− 1 = 2