130 класа от цялата страна подкрепиха борбата с кибертормоза, като се включиха в състезанието „Имаш силата – бъди приятел“

инициатива на Cartoon Network
Първо място

 Победители са учениците от 6 „А“ клас на ОУ „Васил Петлешков“ в Пловдив инициатива на Cartoon Network

В състезанието „Имаш силата – бъди приятел“ за дизайн на най-интересна и атрактивна щампа за тениска, вдъхновена от приятелството, се включиха 130  класа от училища в цялата страна.  На първо място беше класиран 6-ти „А“ клас от ОУ „Васил Петлешков“ в гр. Пловдив с преподавател Ивайла Димитрова. Инициативата е на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network. Тя стартира на 20 септември и приключи на 19 октомври, когато специално жури избра победителите.

инициатива на Cartoon Network
Второ място

Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности и хора. Именно затова в кампанията се включи и известният български влогър Стан – Станислав Койчев (inStanT), който сподели специален влог, посветен на приятелството.

инициатива на Cartoon Network
Трето място

Състезанието се проведе между класове, съставени от деца на възраст между 5 и 15 години. Те изпращаха своите дизайни при партньорите от Първите седем. То има за цел да подкрепи инициативата, която разпознава съвременните проблеми, свързани с кибертормоза и дава на децата и родителите необходимите инструменти за справянето с тях.инициатива на Cartoon Network

Наградените инициатива на Cartoon Network

Класът, който е отличен на първо място в състезанието, ще получи видео проектор за своята класна стая, тениски с печелившия дизайн и среща с обичаните влогъри Стан и Стефи. А всяко едно дете от трите класа – победители ще получи и подаръци с любимите си анимационни герои.

инициатива на Cartoon Network
Специална награда

Класиран на второ място е дизайнът на  6-ти „А“ клас от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в гр. Русе с преподавател Теменуга Златева, а на трето са 6-ти „В“ клас  от СУ „Христо Ботев“ в гр. Кубрат с преподавател Цветомира Стефанова. Специалната извънредна награда пък ще получат 2-ри „Б“ клас от ОУ „Васил Левски“ в гр. Пловдив с преподавател Калинка Русалова.

Кампанията се провежда за четвърта поредна година в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here