Група протестиращи облечени в червените роби от „Историята на прислужницата“ наводниха Върховния Съд в САЩ точно преди изслушването на Ейми Кони Барет.

В Неделя (11.10.2020г.) почти дузина протестиращи дойдоха на Capitol Hill за да демонстрират несъгласието си с изслушването в сената, за попълване на мястото на вече покойната Рут Бейдър Джинсбърг. То ще бъде заето от Барет. Потвърждението е неминуемо.

Барет е съдя  и юрист с дългогодишна история на социален консерватор. В това число- гласуване, проблеми с абортите, здравната система, право на оръжие и имигрантите. Много демократи са притеснени от приемането и от Върховния Съд. Това ще превърне скамейката в изключително консервативна и ще превърне правото на аборт от случая Рое срещу Уейд в абсолютен риск.

Activists opposed to the confirmation of President Donald Trump’s Supreme Court nominee, Judge Amy Coney Barrett, are dressed as characters from „The Handmaid’s Tale,“ at the Supreme Court on Capitol Hill in Washington, Sunday, Oct. 11, 2020. Barrett’s confirmation hearing begins Monday before the Republican-led Senate Judiciary Committee. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

В сериала на Hulu „Историята на прислужницата“ жените са лишени от права. Те са използвани за начин на репродукция в една ужасяваща Америка. Тоталитарния режим принуждава жените, познати като прислужници, да носят червени роби и маски, докато изпълняват ролята си на износвачки на деца в този свят.

Робите от сериала са използвани от протестиращи по целия свят за различни каузи. След смъртта на Джинсбърг преди месец протестиращи се събраха пред Върховния съд почти веднага, след като президента Доналд Тръмп посочи Барет за свой избор, като заместник. Червените роби са носени от протестиращи в Полша и Нидерландия, както и в Кентъки и Мисури около изслушвания, свързани с абортите.

Сериала е един от най-популярните за Hulu и е спечелил 15 награди Еми, включително за най добър драматичен сериал. Общите му номинации са 54. През 2021г. предстои четвърти сезон, който ще бъде излъчен и в България от HBO.

Източник: Variety

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =