„Живите мъртви“ строят мащабна история за 3 напреднали общности, наречени CRM. И точно там трябва да свърши историята на сериала.

Няма как да намерят по-добър завършек от историята на CRM, към която всичко от вселената е насочено в момента. Сериала е почти десетилетие на екран. 10-ти сезон все още очаква премиерата на финалния си 16-ти епизод. Сезон 11 е потвърден. „Fear The Walking Dead“ се завръща по-късно тази година със сезон 6. Новия Spin-Off “ The Walking Dead: World Beyond“ е на път. Предстоят и кино приключенията или иначе казано 3 филма за Рик Граймс.

Това е тотално разширяване на вселената по всички телевизионни стандарти. Присъствието на „Живите мъртви“ се очаква да бъде засилено през следващите 2 години. Сериалите губят много от рейтингите си, както и главните си актьори. Андрю Линкълн, Чндлър Ригс, Данай Гурира и временно изчезналата Лорън Коън са само най-скорошните спомени.

Падащи рейтинги, напускащи звезди… много телевизии биха помислили за приключване на поредицата. Към този момент това НЕ СЕ очертава за зомби апокалипсиса. Поредицата в момента подготвя история, която ще послужи за брилянтен завършек на „Живите мъртви“.

Наскоро CINEBOOM публикува материал, включващ ВСИЧКО, което до момента знаем за CRM. Ако сте го пропуснали, справка тук.

Общностите от CRM са естествения завършек на „Живите мървти“

Предстоящите истории с новата група е възможно и да сочи друго, но „Живите мъртви“ не могат да продължат след това.  Историята на CMR представлява кулминацията на всичко, към което сериала се е стремял от сезон 1. По-конкретно това означава създаване на уседнало, сигурно бъдеще. Възможните краища на сериала са два. Или зомбитата завземат света или обществото се възстановява. CRM е обединението от общности, което е стигало най-близко до възстановяване на света от преди апокалипсиса. Повече от всяка друга общност, която сме видели до момента. Самостоятелните филми за Рик най-вероятно ще обединят CRM с Александрия и основните герои от сериала „Живите мъртви“. Веднъж щом всички се обединят, ще започне работа по възстановяване на цивилизацията.

Общите усилия на CMR и Александрия биха могли да превземат финалния сезон на „Живите мъртви“. Дали Дарил и останалите живи няма да се опитат да поемат контрол над организацията , заради бруталните и методи на управление? Ако успеят да поемат контрол и опитат да възстановят равновесието от преди апокалипсиса, това ще донесе естествен и задоволителен финал на всичко случило се до момента. Много близки и любими хора са загубили живота си по пътя, но Рик и приятелите му ще са успели да постигнат невъзможното- да построят отново един по-сигурен свят.

Трудно можем да си представим предстоящата сюжетна арка на CRM по друг начин. Формулата на сериала винаги е била една и съща. Представяме нова общност, главния герой отрича установения водач, а след това приобщава новите в една непрестанно нарастваща група. Ако CRM бяха представени директно, като противници на Александрия, нашите герои щяха да изглеждат, като злодеите, опитващи се да затрият групата, която спасява света.

Какъв би бил смисъла „Живите мъртви“ да продължи отвъд CRM? Ако мисията им успее „Живите мъртви“ няма как да продължат, при условие, че зомбитата няма да се разхождат свободно по земята. Ако се повалят, едва ли друга група би могла да се доближи до организацията и структурата на CRM. Приключи ли историята на CRM, „Живите мъртви“ няма какво да правят повече.

Завършване на сериала със CRM би било по-скоро в унисон с финала на  комиксите

Комиксите завършиха изненадващо през изминалата година. Последното издание дойде БЕЗ предварителна подготовка, че историята приключва. Финалът дойде веднага след приключването на историята на Commonwealth. Юджин прави връзка с много по-голяма общност с това име. Рик помага за свалянето на нечестните им водачи и обединява колонията с Александрия. Рик и дипломацията му триумфират, а историята прескача много години напред във времето и показва  САЩ почти без зомбита. Нормалността е почти възстановена.

Финал със CRM ще позволи на сериала да приключи по сходен начин. Commonwealth са на път да бъдат представени. Ако проследим тази сюжетна нишка и новата общност се окаже част от CRM, със сигурност вървим към сходен финал с този от комиксите.

Робърт Къркман приключи своята история с нотка на надежда за човечеството. CRM ще поведат сериала в тази посока, въпреки че пътя ще е леко по-различен. Ако сериала реши да продължи след CRM ще страда от прокобата на липса на литературен материал. Това попари „Игра на тронове“ преди време. Ако приключат всичко със CRM ще избегнат тази прокоба и отгоре на това ще приключат една успешна вселена преди рейтинга да катастрофира и всички главни актьори да я напуснат .

Източник: Screen Rant

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + = 9